Γραμματόσημα για την Νεολαία Λαμπράκη από τα ΕΛΤΑ


    Στις 8 Ιουλίου κυκλοφόρησε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Αγωνιστές της Νεολαίας Λαμπράκη», στο αγγλικό κείμενο του προσπέκτους αναφέρεται «Members of the Lambrakis youth movement». Προς τι ο υποβιβασμός αγωνιστών σε μέλη στην μετάφραση. Ή μήπως έχουμε το αντίστροφο, αναβάθμιση των μελών σε αγωνιστές, στο ελληνικό κείμενο.
Η σειρά αποτελείται από 4 γραμματόσημα, ήτοι:
Ο.20 Σωτήρης Πέτρουλας (1 εκατομ. τεμάχια), 0.72 Ανδρέας Λεντάκης (500.000 τεμάχια), 0.80 Μίκης Θεοδωράκης (1.5 εκατομ. τεμάχια), 2.00 Χρήστος Ρεκλείτης (100.000 τεμάχια). Η σειρά τυπώθηκε από την Veridos - Ματσούκης Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας σε σχέδια της Ανθούλας Λύγκα.
    Έχουμε λοιπόν μια ακόμα έκδοση γραμματοσήμων με κομματικά κριτήρια κάτι που για τον γράφοντα είναι ανεπίτρεπτο για μια δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι μια Δ.Ε.Κ.Ο. όλης της Ελλάδας, όλων των Ελλήνων και όχι ενός κόμματος.
    Το 1990 είχε κυκλοφορήσει μια σειρά για την «Εθνική Συμφιλίωση» και τότε από όλο το πολιτικό φάσμα είχε δοθεί ένα τέλος στον διχασμό σε δεξιούς και αριστερούς. Η Ελλάδα είναι μία και ο λαός της επίσης ένας. Η προσπάθεια να διχαστεί αυτός ο λαός για κομματικούς ή όποιους άλλους λόγους είναι απόλυτα καταδικαστέα.

     Είναι ακόμα κρίμα ένας μεγάλος Έλληνας μουσουργός, ο Μίκης Θεοδωράκης να υποβιβάζεται από εκεί ψηλά που τον έχει φέρει η παγκόσμια αναγνώρισή του, σε μία θέση που υπηρέτησε κάποτε στα νιάτα του, της  τότε νεολαίας του κόμματος που είναι τώρα στην εξουσία.

Δημήτρης Περδίκης  
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου