120 χρόνια Αυθεντικός Μαραθώνιος


       Κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ένα φεγιέ (μπλοκ) αναμνηστικό των 120 χρόνων από τον πρώτο Αυθεντικό Μαραθώνιο,   με δυο γραμματόσημα αξίας αντίστοιχα € 0.90 και 2.10. Το φεγιέ έχει διαστάσεις 76Χ96 χιλ. τα δε γραμματόσημα 35Χ45 χιλ. αντίστοιχα.
Η σχεδίαση έγινε από την γνωστή χαράκτρια Μυρσίνη Βαρδοπούλου και τυπώθηκε στην Αθήνα από την VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε ποσότητα 55.000 αριθμημένων φεγιέ.

       Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει και ένα γραμματόσημο αξίας € 0.90 μικρότερων διαστάσεων όμως από αυτό που υπάρχει στο φεγιέ. Τα γραμματόσημο αυτό θα κυκλοφορήσει μόνο σε φύλλα «προσωπικού γραμματοσήμου» όπως ονομάζονται. Τα κάθε φύλλο θα έχει 5 γραμματόσημα με παραπλεύρως λευκή βινιέτα στην οποία μπορεί να εκτυπωθεί με την ψηφιακή μέθοδο φωτογραφία ή λογότυπο. Το κάθε φύλλο πωλείται από τα ΕΛΤΑ σε τιμή μεγαλύτερη της ονομαστικής των γραμματοσήμων, ήτοι € 8 (τα 5 γραμματόσημα έχουν 0.90Χ5=4.50). Θα κυκλοφορήσουν 5000 φύλλα (25.000 γραμματόσημα). Το γραμματόσημο αυτό είναι ένα ιδιαίτερο γραμματόσημο το οποίο θα λάβει τον δικό του αριθμό και την ιδιαίτερη τιμολόγησή του σε όλους τους διεθνείς καταλόγους γραμματοσήμων.
      Ο πρώτος «αυθεντικός» μαραθώνιος δρόμος, στην ιστορική διαδρομή από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ως προκριματικός αγώνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις 10 Μαρτίου 1896 με νικητή τον Χαρίλαο Βασιλάκη. Στις 25 Μαρτίου του ιδίου χρόνου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των πρώτων σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων όπου νικητής αναδείχθηκε ο Αμαρουσιώτης δρομέας Σπύρος Λούης.

Δημήτρης Περδίκης 
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου