82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Προσωπικά γραμματόσημα


Στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 κυκλοφόρησαν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τρία φύλλα «Προσωπικού Γραμματοσήμου». Τα εξής:
 Φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με 10 γραμματόσημα «Σημαία 0.67 €, σειράς Προσωπικού Γραμματοσήμου 2008» (λογίζεται ως 1ης μονάδας βάρους εξωτερικού). Στην παράπλευρη βινιέτα απεικονίζεται το λογότυπο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Διατίθεται από τα ΕΛ.ΤΑ μόνο σε πλήρη φύλλα στην τιμή των 13.00 € έκαστο.
Φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με 5 γραμματόσημα «Συνεργασία – Ο γύρος του κόσμου 0.90 €, σειράς Προσωπικού Γραμματοσήμου 2015». Στις 4 από τις 5 παράπλευρες βινιέτες  απεικονίζεται το λογότυπο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Στην μεσαία βινιέτα εικονίζεται η παράσταση με την Κίνα ως τιμώμενη χώρα στην φετινή οργάνωση (Greece - China). Διατίθεται από τα ΕΛ.ΤΑ μόνο σε πλήρη φύλλα στην τιμή των 6.00 € έκαστο.

Φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με 5 γραμματόσημα «Σημαία 0.72 €, σειράς «Προσωπικού Γραμματοσήμου 2015».Στις βινιέτες θα απεικονίζεται το λογότυπο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, βασισμένο στο σύμβολο του κινεζικού έτους του πετεινού (θέσεις 1 & 5). Παράσταση με την Κίνα ως τιμώμενη χώρα στην φετινή ΔΕΘ (θέσεις 2 & 4) και το λογότυπο της 82ης ΔΕΘ (θέση 3). Διατίθεται από τα ΕΛ.ΤΑ προς 6.00 € έκαστο φύλλο.

Ακόμα διατίθενται και δυο αναμνηστικοί εικονογραφημένοι φάκελοι, με κολλημένο ένα προσωπικό γραμματόσημο με βινιέτα και κείμενο στην αγγλική και την κινεζική γλώσσα ο καθένας αντίστοιχα. Κάθε φάκελος διατίθεται από τα ΕΛ.ΤΑ προς 3.00 € έκαστος.

Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (9 ως 17 Σεπτεμβρίου 2017) θα λειτουργεί στο χώρο και προσωρινό ταχυδρομικό γραφείο το οποίο θα χρησιμοποιεί ειδικό χρονολογικό σήμαντρο με το οποίο θα σφραγίζεται η αλληλογραφία και όλα τα ταχυδρομικά – φιλοτελικά αντικείμενα.


Δημήτρης Περδίκης
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου