190η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου



Στις 20 Οκτωβρίου 1827 (σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο) στον όρμο της Πύλου ή Ναυαρίνου πραγματοποιήθηκε η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου ανάμεσα στον ενωμένο στόλο των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων (Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας) και στον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο, ο οποίος αν και αριθμητικά μεγαλύτερος συνετρίβει από τα ευρωπαϊκά καράβια. Αυτό καθόρισε την μοίρα του ελληνισμού και άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδος.
Σήμερα 190 χρόνια μετά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την ιστορική αυτή επέτειο με την έκδοση ενός προσωπικού γραμματοσήμου, αναμνηστικής σφραγίδας και εικονογραφημένου φακέλου.
Στις 20.10.2017 λοιπόν στο ταχυδρομικό γραφείο Πύλου και στις ώρες από 9.00 έως 14.00 θα χρησιμοποιηθεί η αναμνηστική σφραγίδα και θα διατίθενται τα προσωπικά γραμματόσημα, ο αναμνηστικός φάκελος και τα επετειακό λεύκωμα. Από την Δευτέρα 23.10.2017 τα ανωτέρω θα διατίθενται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο στην Αθήνα και από τα ταχυδρομικά γραφεία Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρών και Πύλου.
Το προσωπικό γραμματόσημα θα διατίθεται μεμονωμένο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την σφράγιση ιδιωτικών φακέλων και άλλων ταχυδρομικών αντικειμένων με την αναμνηστική σφραγίδα. 
 
Τα ΕΛ.ΤΑ έχουν ετοιμάσει εικονογραφημένους και αριθμημένους φακέλους με επικολλημένο το προσωπικό γραμματόσημο και σφραγισμένο με την αναμνηστική σφραγίδα.
Πλήρη φύλλα των 5 του προσωπικού γραμματοσήμου θα διατεθούν μόνο εντός ενός συλλεκτικού λευκώματος 32 σελίδων, με σκληρό εξώφυλλο, το οποίο αναφέρεται στην ιστορική ναυμαχία και περιέχει ένα πλήρες φύλλο του προσωπικού γραμματοσήμου και τον σχετικό αναμνηστικό φάκελο (α’ ημέρας κυκλοφορίας !!). Η ποσότητα των λευκωμάτων είναι μόνο 500 τεμάχια.


Δημήτρης Περδίκης
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου