Σεμινάρια για την Μεγάλη Κεφαλή ΕρμούΤην Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6.30μμ θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Φιλοτελικής Εταιρείας Αθηνών «Γ. Παπαστεφάνου» Τήνου 11, στάση Κεφαλληνίας, τηλ. 210.8838682, E-mail: fea@otenet.gr φιλοτελικό σεμινάριο για τις Μεγάλες Κεφαλές Ερμού από το μέλος της ΦΕΑ Γιάννη Περιστάνογλου.
Ο κ. Περιστάνογλου είναι διακεκριμένος μελετητής και γνώστης της Μεγάλης Κεφαλής.
Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.
Στις συναντήσεις αυτές θα προβάλλεται ψηφιακά φιλοτελικό υλικό.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο φιλοτελιστή, μέλος ή μη της ΦΕΑ.

Οι Μεγάλες Κεφαλές Ερμού είναι τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα. Η πρώτη έκδοση, τυπωμένη στο Παρίσι, κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου 1861. Στην συνέχεια με τις ίδιες πλάκες εκτυπώνονταν στην Αθήνα στο Εθνικό Τυπογραφείο ως το 1886, οπότε έδωσαν την θέση τους στις Μικρές Κεφαλές. Οι διάφορες μέθοδοι εκτύπωσης, με τις οποίες πειραματίστηκαν οι τυπογράφοι προσπαθώντας να πετύχουν το καλλίτερο αποτέλεσμα όπως και τα διαφόρων ποιοτήτων χαρτιά και τα διαφόρων αποχρώσεων μελάνια δημιούργησαν εκδόσεις πλούσιες σε χρωματικές αποχρώσεις και άλλες ποικιλίες.

Κάποια από αυτά είναι μεγάλες σπανιότητες.
Όσοι πιστοί προσέλθετε, θα μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα.


Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου