ΑΕΚ – 50 χρόνια από την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση



Στις 30 Μαρτίου 2018 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν μία αναμνηστική σειρά 2 γραμματοσήμων και 2 μπλοκ, για τα 50 χρόνια από την φοβερή εκείνη βραδιά όπου στο καλλιμάρμαρο στάδιο η ΑΕΚ νίκησε την Σλάβια Πράγας με 89-82 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και οι παίκτες της σήκωσαν την κούπα. Ήταν η 4η Απριλίου 1968 όταν μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα χιλιάδων φιλάθλων οι Τρόντζος, Αμερικάνος, Ζούπας, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης, Χρηστέας και οι άλλοι έφεραν το πρώτο ευρωπαϊκό διασυλλογικό κύπελλο στην Ελλάδα. Αργότερα η καλαθοσφαίριση ανέβηκε στην Ελλάδα ψηλά και έχουν έρθει πολλές ακόμα διακρίσεις. Όμως να, τότε ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα μπόρεσε να αναμετρηθεί στα ίσια και να νικήσει τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς της εποχής εκείνης.

Η σειρά αποτελείται από δυο γραμματόσημα 0.72 € (ποσότητα: 1.500.000) και 0.90 € (ποσότητα 500.000).

Η κάθε αξία έχει εκδοθεί και σε αριθμημένα μπλοκ. Τα δυο διατίθενται μόνο σε σετ με ποσότητα 8.000 τεμ. έκαστο.

Τα σχεδίασε η Ανθούλα Λύγκα και τυπώθηκαν σε πολυχρωμία όφσετ στο Ίλιον Αττικής, στις εγκαταστάσεις της VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας σε φύλλα των 25 τεμαχίων.

Η αναμνηστική σφραγίδα της σειράς

Τα ΕΛ.ΤΑ διαθέτουν ακόμα φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας, αναμνηστικούς φακέλους με μεταλλείο, κάρτες μάξιμουμ και λευκώματα.
Στις 24 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν ακόμα και φύλλα προσωπικού γραμματοσήμου 5 τεμαχίων με το γραμματόσημο των 0.72 € σε άλλες, μικρότερες διαστάσεις, συνοδευόμενο με σχετική βινιέτα παραπλεύρως.

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου