Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες



Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί σε  παγκόσμιο επίπεδο ως η Ημέρα των Γυναικών. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην κάθε γυναίκα και στην προσφορά της σε κάθε τομέα. Η γυναίκα ως μητέρα, σύζυγος, εργαζομένη, λειτουργός και σε κάθε τι άλλο έχει το ήμισυ στο παγκόσμιο ανθρώπινο γίγνεσθαι χωρίς πολλές φορές να απολαμβάνει τις αντίστοιχες απολαβές, κοινωνικές, ηθικές, οικονομικές.
Ακόμα η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών προσβλέπει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των κυβερνόντων στην αναγνώριση, στην αξιοπρέπεια, στην συμπεριφορά προς αυτή, στην αντιμετώπιση, στην δικαίωση κάθε γυναίκας στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.
Έτσι μία ημέρα τον χρόνο είναι ημέρα για έναν απολογισμό, πόσο καλλίτερη έγινε η κοινωνία, η χώρα, η νομοθεσία, ο κόσμος όλος απέναντι στις γυναίκες, σε κάθε γυναίκα, σε κάθε χώρα. Ακόμα η ευκαιρία για ένα χαμόγελο, ένα ευχαριστώ, ένα λουλούδια σε κάθε γυναίκα.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για πρώτη φορά φέτος τιμούν την «Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών» με την έκδοση μίας σειράς 2 γραμματοσήμων που κυκλοφορεί στις 8 Μαρτίου. Η συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ήταν σημαντική και καθοριστική για την έκδοση της σειράς αυτής.
Οι δυο αξίες της σειράς είναι οι εξής:


0.72 € Λογότυπο της Γ.Γ. Ισότητας φύλων  τεμ. 1.000.000
0.90 € Η Γυναίκα, ελεύθερη σύνθεση                   500.000

Τα γραμματόσημα σχεδιάστηκαν και προσαρμόστηκαν από την Μαρίνα Λασηθιωτάκη και τυπώθηκαν σε φύλλα των 25 τεμαχίων από την VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας. Θα κυκλοφορούν ως τις 7 Μαρτίου 2020 εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Τα ΕΛ.ΤΑ διαθέτουν ακόμα τα γραμματόσημα αυτά σε φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και σε συσκευασία απλού λευκώματος.

Δημήτρης Περδίκης
  

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου