Το αμερικανικό ταχυδρομείο στη Σούδα



Στη Σούδα, στην Κρήτη, υπάρχει η Βάση Ναυτικής Υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA = Naval Support Activity). Στον χώρο της βάσης λειτουργεί ταχυδρομικό γραφείο του ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο χρησιμοποιεί γραμματόσημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η εικονιζόμενη σφραγίδα είναι αυτή που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο ταχυδρομείο. Στο κάτω μέρος της σφραγίδας υπάρχουν οι ενδείξεις:
FPA (Fleet Post Office) Όταν πρόκειται για ταχυδρομείο του ναυτικού.
ΑΕ: Δείχνει ταχυδρομικό γραφείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (Army Europe). Όμως είδαμε να έχει επεκταθεί η χρήση του στην Ασία μέχρι το Αφγανιστάν, στην Αφρική και στην Αμερική.
Ο κωδικός 09865 είναι του ταχυδρομικού γραφείου της Σούδας.
Να σημειώσουμε πως ένα γράμμα που ταχυδρομείται στην αμερικανική βάση της Σούδας και απευθύνεται σε παραλήπτη στην Κρήτη, ή αλλού στην Ελλάδα, ή όπου αλλού στον κόσμο, προωθείται στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη που εδρεύει στην Ιταλία και από εκεί κατευθύνεται στην συνέχεια στον προορισμό του.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπάρχουν συνολικά 5 κωδικοί στρατιωτικών ταχυδρομικών γραφείων των Ηνωμένων Πολιτειών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) και είναι οι εξής.

APO AE 09818 στην Κύπρο
APO AE 09841 στη Θεσσαλονίκη (εξυπηρετεί και άλλες περιοχές)
APO AE 09842 στον Πειραιά (εξυπηρετεί και άλλες περιοχές)
APO AE 09844 στη Λάρισα
FPO AE 09865 στη Σούδα Κρήτης

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου