Ταχυδρομικές Γέφυρες Αιτωλοακαρνανίας – Αχαΐας



Οι φιλοτελικές εταιρείες Αγρινίου και Πατρών συνδιοργανώνουν φιλοτελική έκθεση με τίτλο «Ταχυδρομικές Γέφυρες Αιτωλοακαρνανίας – Αχαΐας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 9 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 17 του ιδίου μήνα. Στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στο κτήριο της διοίκησης , κοντά στον σταθμό διοδίων.
Η χρονιά  αυτή είναι αφιερωμένη από την Posteurop στις γέφυρες και τα γραμματόσημα Europa του 2018 εικονίζουν γέφυρες. Στην ελληνική έκδοση το ένα από τα δυο γραμματόσημα εικονίζει την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η γέφυρα ενώνει την Αχαΐα με την Αιτωλοακαρνανία, οπότε αν ρίξουμε και τις ταχυδρομικές μας γέφυρες ανάμεσα στις φιλοτελικές εταιρείες Πατρών και Αγρινίου, η κοινή προσπάθεια μπόρεσε να υλοποιήσει μία φιλοτελική έκθεση δίπλα στην γέφυρα που ονειρεύτηκε πριν από κάπου 140 χρόνια ο αείμνηστος Χαρίλαος Τρικούπης. Η διοίκηση της γέφυρας και τα ΕΛ.ΤΑ το είδαν σαν μια θαυμάσια συγκυρία και να το αποτέλεσμα.

Τα  ΕΛ.ΤΑ. εξέδωσαν δυο προσωπικά γραμματόσημα ονομαστικής αξίας €0.90 έκαστο. Το κάθε ένα φέρει στον χώρο της βινιέτας το σήμα της αντίστοιχης φιλοτελικής εταιρείας μαζί με το λογότυπο της έκθεσης που είναι όμοιο με την αναμνηστική σφραγίδα. Τα ΕΛ.ΤΑ. ετοίμασαν και αναμνηστικούς φακέλους για να κολλήσουν οι ενδιαφερόμενοι όπως θέλουν τα γραμματόσημα και να τους σφραγίσουν με την αναμνηστική σφραγίδα (τιμή διάθεσης € 0.50).  Διαθέτουν ακόμα και έτοιμα σετ 3 φακέλων, εκ των οποίων οι δύο πρώτοι φέρουν τα δυο προσωπικά γραμματόσημα σφραγισμένα με την σφραγίδα της 1ης ημέρας κυκλοφορίας των, που είναι και η ημέρα εγκαινίων της έκθεσης (250 σετ ετοιμάστηκαν με τιμή διάθεσης τα 4 ευρώ). Ο τρίτος φάκελος φέρει επικολλημένο το γραμματόσημο των 0.90 της σειράς Europa που εικονίζει την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.  

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου