Τρεις επέτειοι σε γραμματόσημα τρία



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 19 Ιουνίου 2018 την 11η έκδοση από την αρχή του χρόνου. Έξη εκδόσεις σε ένα εξάμηνο μπορεί να αναχθεί σε 22 εκδόσεις τον χρόνο, χωρίς τα προσωπικά γραμματόσημα, τα οποία όμως και αυτά γραμματόσημα είναι.
Το πρόγραμμα των ΕΛ.ΤΑ. αναφέρει 15 εκδόσεις για όλο το έτος. Όμως ως τώρα εμφανίζονται σημαντικές αποκλείσεις από το πρόγραμμα.
Η νέα σειρά αναφέρεται ως ΕΠΕΤΕΙΟΙ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΡΟΣ Α’. Όμως στα 3 γραμματόσημα της σειράς υπάρχουν τρεις επέτειοι και κανένα γεγονός. Έτσι επειδή δεν μου αρέσει το κρέας να βαφτίζεται ψάρι, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε έκδοση τριών επετειακών γραμματοσήμων.
Δεν είναι ότι καλλίτερο, να ενώνεις μερικά ετερόκλητα γραμματόσημα, να τα βάζεις μαζί και την σούπα να την βάζεις να βράζει. Δεν υπάρχει πιο άνοστη γεύση. Ακόμα χειρότερα γίνονται τα πράματα στους φακέλους 1ης ημέρας όταν κολλάς πλαϊ – πλαϊ τον Ψαρουδάκη με τα μαθηματικά και την ορθοδοξία.
Θα ήταν πολύ καλλίτερα αν κυκλοφορούσαν την ίδια ημέρα, τα ίδια γραμματόσημα, με τις πληροφορίες σε ένα προσπέκτους. Όμως ως τρία αυτοτελή, τρεις αυτοτελείς εκδόσεις, με τρείς φακέλους, ένα για κάθε γραμματόσημο. Αυτό όμως δεν έγινε. Εκδόθηκε αυτή η σειρά 3 γραμματοσήμων ήτοι:


0.72 € 100  χρόνια από την γέννηση του Νικολάου Ψαρουδάκη (1917-2006), και εδώ παρατήρηση, με ένα χρόνο καθυστέρηση η επέτειος. Ο Νικόλαος Ψαρουδάκης, δικηγόρος, μαχητικός πατριώτης, πολιτικός. Ιδρυτής της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» και εκδότης της εφημερίδας «Χριστιανική». Τυπώθηκαν 1.000.000 τεμάχια.


0.80 € 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το θέμα είναι μεγάλο και σημαντικό. Με αφορμή την 100ρίδα της Ε.Μ.Ε. θα μπορούσε να υπάρξει μία μεγαλύτερη έκδοση, με μεγάλους αρχαίους μαθηματικούς, σύγχρονες διάνοιες της μαθηματικής επιστήμης, μαθηματικούς τύπους που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Μαθηματικές ρήσεις και πολλά άλλα. Ας αρκεστούμε τώρα σε ένα γραμματόσημο. Τυπώθηκαν 1.500.000 τεμάχια.

0.90 € 25 χρόνια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. Στη Δ.Σ.Ο. συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Κοινοβουλίων-μελών της οργάνωσης από: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φινλανδία καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, Η.Π.Α., Ασία και Αφρική.  (250.000 τεμάχια).
Τυπώθηκαν σε πολυχρωμία – όφσετ από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας στο Ίλιον Αττικής σε φύλλα 25 γραμματοσήμων. Η σχεδίαση και προσαρμογή έγινε από την Θεανώ Βενιέρη. Θα διατίθενται για δύο χρόνια, μέχρι την 18 Ιουνίου 2020, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου