Σπίτια της Ελλάδος


Στις 20 Ιουλίου 2018 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν την ετήσια καθιερωμένη σειρά γραμματοσήμων EUROMED. Το θέμα αυτής της χρονιάς είναι τα «Σπίτια της Μεσογείου». Οι 19 χώρες που συμμετέχουν στην περιφερειακή ταχυδρομική ένωση EUROMED εκδίδουν από ένα γραμματόσημο κάθε χρόνο με ένα κοινό θέμα. Η Ελλάδα ως τώρα εξέδιδε 1 γραμματόσημο, συν 1 ακόμα σε τευχίδιο με οδόντωση στις δυο πλευρές, κάτι που ουσιαστικά σήμαινε 2 γραμματόσημα.
Αυτή την χρονιά όμως αλλάξανε τα πράγματα. Τέσσερα γραμματόσημα και άλλα 4 από τευχίδιο με οδόντωση στις 2 πλευρές και ενωμένα οριζόντια. Ακόμα 4 μπλοκ τα οποία άλλοτε τα βαφτίζουμε φυλλαράκια και άλλοτε φεγιέ. Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι, φυλλαράκι στα γαλλικά είναι feuillet.

Έχουμε ακόμα μικρά φύλλα των 8 τεμαχίων και φύλλα των 25. Η Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ δίνει την μάχη της κάλυψης του ελλείμματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων και ο φιλοτελικός κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί! Η Ελλάδα εξάλλου έχει τέτοιο αρχιτεκτονικό πλούτο που θα μπορούσε για να καλυφθεί το θέμα, η σειρά να έχει πολύ περισσότερα γραμματόσημα.
Οι αξίες, οι παραστάσεις και οι ποσότητες είναι οι εξής:


0.72 € Πύργος Μάνης                    τεμ. 500.000
0.72 € Πηλιορείτικο αρχοντικό               500.000
0.80 € Κυκλαδίτικη κατοικία                2.500.000
0.90 € Σπίτι στα Δωδεκάνησα                500.000

Συνολική ονομαστική αξία της σειράς 3.14 €.

Η σχεδίαση και η προσαρμογή έγινε από την Μαρία Λασηθιωτάκη και η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, σε φύλλα 25 γραμ/μων και σε μικρά φύλλα 8 τεμ.

Ακόμα εκτυπώθηκαν 7000 σετ 4 μπλοκ, ένα για κάθε γραμματόσημο.

Επίσης 7000 σειρές με οδόντωση μόνο στις κάθετες πλευρές, τοποθετημένες σε τευχίδια (booklets).
Θα διατίθενται για έναν χρόνο ως τις 19 Ιουλίου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Τα ΕΛ.ΤΑ. ετοίμασαν ακόμα φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς.

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου