Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις 30 Νοεμβρίου 2018 κυκλοφόρησαν ένα γραμματόσημο σε έκδοση μπλοκ (blockausgabe), ονομαστικής αξίας 2,50€, αναμνηστικού για την ίδρυση του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» (HSA). Τα μπλοκ είναι αριθμημένα και εικονίζουν την Γη από το Διάστημα σε ένα διαστημικό τοπίο με δορυφόρο, ο οποίος είναι το κυρίαρχο αντικείμενο στο γραμματόσημο, σε τροχιά γύρω από την Γη και ιδιαίτερα πάνω από την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό προσπέκτους, ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018. Ήδη από το 2003 η Ελλάδα εκτόξευσε τον πρώτο δορυφόρο της. Το 2005 η χώρα μας γίνεται μέλος στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). O Ελληνικός Σύνδεσμος Διαστημικών Βιομηχανιών ιδρύεται το 2009 και έχει μέλη 41 βιομηχανίες που απασχολούν 2000 επιστήμονες.
Το μπλοκ έχει διαστάσεις 90Χ70 χιλ. και το γραμματόσημο 35Χ45 χιλ. Σχεδιάστηκε από την Μυρσίνη Βαρδοπούλου και τυπώθηκε στο Ίλιο Αττικής από την VERIDOS – MATΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας σε πολυχρωμία όφσετ και σε ποσότητα 15000 τεμ.
Θα διατίθεται για έναν χρόνο ως τις 29 Νοεμβρίου 2019, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.
Τα ΕΛ.ΤΑ ετοίμασαν ακόμα φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς (presentation packs για τους αγγλόφωνους, και όχι set albums όπως αναφέρει το προσπέκτους).

Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου