Διακεκριμένοι Έλληνες & Ελληνίδες



Το IFG ή International Foundation for Greece (Διεθνές Ίδρυμα για την Ελλάδα) ιδρύθηκε πριν κάποια χρόνια στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Από τότε το ίδρυμα αυτό παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη δραστηριότητα.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες του ιδρύματος είναι τα IFG AWARDS. Τα βραβεία αυτά απονέμονται σε καταξιωμένους Έλληνες που βρίσκονται εν ζωή και διαπρέπουν στο εξωτερικό, δείχνοντας πως το φως του δυτικού πολιτισμού ήλθε από την Ελλάδα.
Οι βραβευόμενοι Έλληνες για 3η φορά εικονίζονται σε σειρά γραμματοσήμων.
Στο παρελθόν ο γράφων και άλλοι, είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην έκδοση γραμματοσήμων προς τιμήν εν ζωή προσώπων. Όμως βλέποντας πως πλέον και άλλοι εν ζωή τιμώνται με την έκδοση γραμματοσήμων. Ακόμα διαπιστώνοντας το εξαίρετο έργο που παρουσιάζει το ίδρυμα αυτό, θεωρώ πως σε σύγκριση με το τεράστιο κύμα των παράτυπων αποκαλούμενων «ειδικών προσωπικών γραμματοσήμων», τα γραμματόσημα με τις διακεκριμένες ελληνικές προσωπικότητες είναι πραγματικά «ειδικού σκοπού» και οι παρουσιαζόμενες προσωπικότητες είναι όντως φάροι ελπίδας που δείχνουν τον δρόμο σε πολλούς άλλους μιμητές που θα φέρουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της όλο και πιο ψηλά.
Τα βραβεία IFG 2019 απονέμονται:
Γράμματα και τέχνες: Αλεξάντρ Ντεσπλά, συνθέτης
Επιστήμη: Δημήτριος Νανόπουλος, τακτικό μέλος Ακαδημίας Αθηνών. Καθηγητής φυσικής πανεπιστημίου Α&Μ (Τέξας)
Επιχειρηματικότητα: Ντιν Μητρόπουλος, επιχειρηματίας. Ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Metropoulos & Co.
Έργο Ζωής: Κορίνα Μεντζελοπούλου, επιχειρηματίας. Ιδιοκτήτης και διευθύνουσα σύμβουλος του Chateau Margaux.
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα: Γεώργιος Μπεχράκης (Ίδρυμα Μπεχράκη).


Οι αξίες, οι παραστάσεις και οι ποσότητες των γραμματοσήμων είναι:

0.05 € Ντιν Μητρόπουλος              650.000 τεμ.
0.10 € Κορίνα Μεντζελοπούλου    1.000.000 τεμ.
20gr εσωτ. Δρ. Δημ. Νανόπουλος 1.000.000 τεμ.
1.50 € Αλεξάντρ Ντεσπλά             1.000.000 τεμ.
2.00 € Γεώργιος Μπεχράκης             200.000 τεμ.

Η πλήρης σειρά των 5 αξιών 4.37 €

Τα γραμματόσημα αυτά κυκλοφόρησαν στις 7 Οκτωβρίου 2019 και θα παραμείνουν σε κυκλοφορία για 3 χρόνια μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Σχεδιάστηκαν από την Ανθούλα Λίγκα και τυπώθηκαν σε φύλλα των 25 τεμαχίων από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ίλιον Αττικής.
Τα ΕΛ.ΤΑ ετοίμασαν 4.000 σετ των 5 φακέλων 1ης ημέρας (Έναν για κάθε πρόσωπο) καθώς και 500 τυποποιημένες συσκευασίες (presentation packs)
Δημήτρης Περδίκης  

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου