Τέσσερα νέα ελληνικά γραμματόσημα



Κυκλοφόρησαν από τα ΕΛ.ΤΑ στις 21 Μαΐου τέσσερα νέα ελληνικά γραμματόσημα αναμνηστικά επετείου ιδρύσεως τριών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Τα γραμματόσημα αυτά παρουσιάζονται από τα ΕΛ.ΤΑ με τον τίτλο:
«Επέτειοι Γεγονότα (Α’ μέρος)». Παρατηρήσεις: Εφόσον είναι όλα επετειακά γραμματόσημα και κανένα γραμματόσημο αφιερωμένο σε σύγχρονο γεγονός τότε η λέξη «γεγονότα» είναι πλεονασματική. Δεν υπάρχει απλά κανένα γεγονός. Ο τίτλος αυτός σε ελληνική σειρά πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978. Ένας μάλλον άχαρος τίτλος για να δοθεί μία κοινή ονομασία σειράς σε κάποια ετερόκλητα μεταξύ τους γραμματόσημα. Στην προκειμένη περίπτωση το καλλίτερο θα ήταν τα τρία γραμματόσημα να εκδοθούν με ονομασία σειράς: Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και το 4ο να ήταν ένα αυτοτελές γραμματόσημο.
Οι ονομαστικές αξίες, τα θέματα και οι εκδοθείσες ποσότητες έχουν:


0.10 € 100ρις Ιστορικού Αρχείου Κρήτης                       1.500.000 γραμ.
0.90 € 100ρις Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών           2.000.000
1.00 € 100ρις Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών          2.000.000
2.00 € 50ρις Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων 2.000.000

Συνολική αξία της σειράς 4.00 €

Τα γραμματόσημα φιλοτέχνησε η Θεανώ Βενιέρη. Εκτυπώθηκαν από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στο Ίλιον Αττικής, σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων και με μέθοδο εκτύπωσης την πολυχρωμία όφσετ. Θα διατίθενται για ένα έτος ως τις 20 Μαΐου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Τα ΕΛ.ΤΑ έχουν ετοιμάσει ακόμα φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς.
Δημήτρης Περδίκης

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου