200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς



Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

 

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ανήμερα της επετείου των 200 ετών από την Άλωση της Τριπολιτσάς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μία σειρά γραμματοσήμων, αναμνηστική του γεγονότος. Τα δυο γραμματόσημα της σειράς έχουν εκδοθεί σε αυτοκόλλητο φυλλαράκι που περιέχει 2 γραμματόσημα από το καθ’ ένα, ήτοι 4 γραμματόσημα ονομαστικής αξίας 0.90 έκαστο, ήτοι 1.80 η σειρά και 3.60 ευρώ το φυλλαράκι. Οι παραστάσεις είναι:

 

€ 0.90 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο αρχιστράτηγος του αγώνα ο πολέμαρχος, ο στρατηγός της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Γεννήθηκε στο Ραμοβούνι το 1770 και πέθανε στην Αθήνα το 1843. Ο πίνακας είναι έργο του Γερμανού φιλέλληνα αξιωματικού Καρλ Κρατσαϊζεν.

 

€ 0.90 Παναγιώτης Κεφαλάς, γεννήθηκε στο Δυρράχειο Αρκαδίας και σκοτώθηκε ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκη το 1825. Όπου μάχη πρώτος έτρεχε, σε Μωριά και Ρούμελη, παντού ανδραγάθησε. Στον πίνακα του Γερμανού ζωγράφου του αγώνα Πέτερ Φον Χες , εικονίζεται ο Παναγιώτης Κεφαλάς να υψώνει την σημαία στην Τριπολιτσά. Η πίσω πλευρά από το φυλλαράκι δείχνει επίσης τον πίνακα του Φον Χες με τον Κεφαλά στην Τριπολιτσά.   

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου