Η ζωγραφική στο γραμματόσημο

  


Σας καλωσορίζω με τρία υπέροχα γραμματόσημα, με θέμα πίνακες ζωγραφικής:




  1. του Βινσέν Βαν Γκογκ. (Γερμανίας) Το λιβάδι με τις παπαρούνες (1889)
  2. του Πωλ Γκωγκέν (Γαλλίας) Οι παιόνιες.
  3. του Αυγούστου Ρενουάρ (Γαλλίας) Οι Γλαδιόλες.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η ζωγραφική σαν τέχνη κυριαρχούσε στο μυαλό μου και περισσότερο στην ψυχή μου. Όταν άρχισα να αγοράζω βιβλία τέχνης δεν ήξερα ποιόν ζωγράφο να πρωτοθαυμάσω! Η ζωγραφική είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες , μπορώ να πω η πρώτη!

Ζωγραφίζω ερασιτεχνικά πολλά χρόνια, έχω κάνει και πολλές εκθέσεις.

Οι Γάλλοι ζωγράφοι είναι για μένα μοναδικοί. Όχι ότι οι άλλοι  δεν με εμπνέουν, αλλά νομίζω ότι όλες οι τεχνοτροπίες γεννήθηκαν και άνθισαν στη Γαλλία και έδωσαν τη βάση στους ζωγράφους άλλων χωρών. Τους θαυμάζω όλους!!! Τον Βαν Γκογκ, τον Ρενουάρ, τον Γκωγκέν, τον Μονέ. Μα όπως μια μητέρα ενώ αγαπάει όλα τα παιδιά της, σε ένα έχει περισσότερη αδυναμία, έτσι κι εγώ αγαπάω περισσότερο τον Βινσέν, και σίγουρα έχω ζωγραφίσει μαζί του, χωρίς να με βλέπει βέβαια, στα απέραντα λιβάδια του Σαίν Ρεμύ. Ακόμα και τα χρώματα που χρησιμοποιούσε ήταν μοναδικά λουσμένα στο φως.

Ο Βαν Γκογκ είχε ένα δικό του τρόπο ζωγραφικής που δεν τον βλέπεις σε άλλο ζωγράφο. Νομίζω πως ο ιδιαίτερος ψυχισμός του και ο χαρακτήρας του επέδρασαν στην μοναδικότητά του. Αυτό που είχε μέσα του, όλη του η δυστυχία και η απελπισία, μετατράπηκαν με το πινέλο του σε φως και χρώματα ανεπανάληπτα, που δεν επαναλαμβάνονται! Την ομορφιά και το φως που έλειπαν από τη βασανισμένη ζωή του την αποτύπωσε στους αμέτρητους πίνακες του απλόχερα.

Πολλές φορές βρίσκομαι στο κίτρινο σπίτι, αθέατη πάντα… να ζωγραφίζω με τον Βαν Γκογκ και τον Γκωγκέν στην Άρλ και να ακούω τις διαφωνίες τους.

Κλείνοντας την περιγραφή μου για αυτόν, τον μάγο του χρωστήρα, θέλω να σας τονίσω τη σημασία των θεματικών συλλογών. Το γραμματόσημο δεν είναι μόνο το μέσο για να ταχυδρομήσουμε ένα γράμμα, κουβαλάει απάνω του μια ολόκληρη  ιστορία. Είτε έχει σχέση το θέμα του με την ιστορία, με την τέχνη, με τον αθλητισμό, με την ναυτιλία, οδηγεί τον συλλέκτη σε μοναδικά μονοπάτια.

Πρέπει από μικρή ηλικία να δείξουμε στα παιδιά μας, ακόμα και στους φίλους μας, κάνοντας τους δώρο ένα άλμπουμ γραμματοσήμων και μια όμορφη σειρά, τι τεράστιο όφελος υπάρχει από αυτή την ξεχωριστή απασχόληση.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, που έζησα μαζί σας, μέσα σ’ αυτό το μαγικό κόσμο που λέγεται ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ!

 

‘Ολγα Δαφνομήλη 


 

 

 

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 σχόλια :

  1. πόσο ομορφα γραμμένο απο την Ολγα Δαφνομίλη! Πόσο βαθεκιά έχει εισχωρίσει στον ψυχισμο των ζωγράφων. Πόσο τρυφερά εχει ψάξει τον πόνο του μεγάλου Βαν Γκογκ! Μπράβο!
    Ενα υπέροχο άρθρο με την εξαίρετη δική της ζωγραφική εμπλουτισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή