Μία ανεστραμμένη σπανιότητα


Η ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών καθιέρωσε το 1918 την αεροπορική μεταφορά της αλληλογραφίας. Τότε κυκλοφόρησε και η πρώτη αεροπορική σειρά στην χώρα, με τρία γραμματόσημα.
Το γραμματόσημο των 24 cents που εικονίζει το αεροπλάνο Curtiss Jenny τυπώθηκε σε διχρωμία, το πλαίσιο κόκκινο και το κέντρο μπλε. Παρά τους πολλούς ελέγχους για να μην υπάρξουν λάθη ένα φύλλο με σφάλμα ανεστραμμένο κέντρο πουλήθηκε στον τυχερό, κάποιον William T. Robey, που βρέθηκε εμπρός στην θυρίδα την σωστή στιγμή και ζήτησε να αγοράσει ένα φύλλο των 24 cents. Του δόθηκε το φύλλο με το λάθος και ο αγοραστής βιάστηκε να πληρώσει και να απομακρυνθεί. Το φύλλο αυτό αργότερα τεμαχίστηκε και πουλήθηκε ένα, ένα. Το 2007 πουλήθηκε σε δημοπρασία ένα ανεστραμμένο Jenny και απέφερε περισσότερα από $ 950.000. Σε λίγες εβδομάδες ανοίξει τις πόρτες της στην Νέα Υόρκη η παγκόσμια έκθεση STAMP EXPO 2016 στην οποία θα εκτεθεί και στην συνέχεια θα δημοπρατηθεί ένα ανεστραμμένο Jenny. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε που θα φτάσουν τα χτυπήματα.

Δημήτρης Περδίκης, πηγή πληροφοριών: Stampworld    
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου