Βράβευση της Δρος Μυρσίνης Βαρδοπούλου


  Η Δρ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου είναι μία σημαντική και καταξιωμένη χαράκτρια, η οποία έχει χαράξει και επιμεληθεί πάμπολλα ελληνικά γραμματόσημα. Το συγγραφικό της έργο είναι επίσης σημαντικό.
Τελευταία κυκλοφόρησε ένα εξαίρετο πόνημα με τίτλο

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ 1861-1961
ΙΣΤΟΡΙΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πρόκειται για ένα μεγάλο, σε μέγεθος λευκώματος, και σε ύλη βιβλίο με πολλές ανέκδοτες μέχρι τώρα πληροφορίες και αρχειακό υλικό των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Για το έργο αυτό θα απονεμηθεί στην κ. Βαρδοπούλου το βραβείο Χ. ΜΠΙΝΟΥ 2016. Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00 στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, Μέγαρο Διομήδη Γ’ Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία από κοινού με το Ιστορικό Αρχείο της Ε.Τ.Ε.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Α. Λυδάκη Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Γ. Γουρζής, Καθηγητής Χαρακτικής ΑΣΚΤ, Θ. Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, με συντονιστή τον Α. Βιρβίλη τ. Πρόεδρο της ΕΦΟ. Την απονομή θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΦΟ Παντελής Λεούσης.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση της συλλογής γραμματοσήμων της Εθνικής Τραπέζης από τον Δρα Σ. Καράμπελα.


Δημήτρης Περδίκης    
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου