Νέες εκδόσεις από την Κύπρο


Τα Κυπριακά ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 24 Μαρτίου:
Ένα γραμματόσημο € 0.34 αναμνηστικό των 60 χρόνων της Κυπριακής Τηλεόρασης σε σχέδιο και καλλιτεχνική επιμέλεια της Παναγιώτας Επιφανίου. Τυπώθηκαν με λιθογραφία – όφσετ 55.000 γραμματόσημα σε φυλλαράκια των 8 γραμματοσήμων, στην Αθήνα από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε.

Ένα γραμματόσημο € 0.41 αναμνηστικό των 60 ετών του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου σε σχέδιο και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ξένιας Χριστοδούλου. Τυπώθηκαν με λίθο-όφσετ 110.000 γραμματόσημα σε φυλλαράκια των 8 γραμματοσήμων από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε.

Ένα γραμματόσημο € 0.64 αναμνηστικό των 100 ετών της Διεθνής Οργάνωσης Λάϊονς, σε σχέδιο και καλλιτεχνική επιμέλεια  του Γεώργιου Παπαϊωάννου. Τυπώθηκαν 55.000 γραμματόσημα σε φυλλαράκια των 8 γραμματοσήμων με μέθοδο και εργοστάσιο εκτύπωσης τα ίδια με τα προηγούμενα.

Τα ανωτέρω τρία παρουσιάζονται ως μία σειρά με τον γενικό τίτλο «Επέτειοι και Γεγονότα». Ότι τα ανωτέρω τρία γραμματόσημα είναι επετειακά είναι σαφές. Αυτό που δεν μπορούμε να δούμε είναι τα «Γεγονότα». Κυκλοφόρησαν φάκελοι 1ης ημέρας με τα τρία γραμματόσημα σε έναν φάκελο, όμως επειδή τα θέματα των τριών γραμματοσήμων είναι διαφορετικά μεταξύ τους, θεωρούμε πως θα έπρεπε για το κάθε ένα να εκδοθεί και ένας διαφορετικός φάκελος.

Στις 4 Μαΐου θα κυκλοφορήσει ένα γραμματόσημο αξίας € 0.64 με θέμα «Φιλοτελισμός και Τουρισμός» όπως αναφέρεται στο σχετικό φυλλάδιο και ως «Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», όπως αναφέρεται στο γραμματόσημο (στα αγγλικά). Σε σχέδιο και καλλιτεχνική επιμέλεια του Μανώλη Εμμανουήλ. Ποσότητα εκτύπωσης: 90.000 γραμματόσημα σε φυλλαράκια των 8 τεμαχίων. Εκτύπωση: VERIDOS - MΑΤΣΟΥΚΗΣ σε όφσετ.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην 70η σύνοδό της, ανακήρυξε το 2017 ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση κάλεσε τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτόν τον παγκόσμιο εορτασμό με την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου.



Την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και η φετινή έκδοση «Ευρώπη» με κοινή παράσταση «Κάστρα». Δύο γραμματόσημα: € 0.41 Κάστρο της Λάρνακας,
(275.000 τεμ.), € 0.64 Κάστρο της Πάφου (110.000 τεμ.). Σχεδίαση – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννα Κάλλη, Η εκτύπωση, σε φυλλαράκια των 8 γραμματοσήμων από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. σε όφσετ.

Επίσης θα κυκλοφορήσουν και τευχίδια 4 σειρών με εναλλασσόμενα τα δύο γραμματόσημα και χωρίς οδόντωση στην άνω και στην κάτω πλευρά.


Δημήτρης Περδίκης  
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου