Ο Φαρούκ, η Φρειδερίκη και η σεξουαλική παρενόχληση

 Το 1936 απεβίωσε ο βασιλιάς της Αιγύπτου Φουάντ και τον διαδέχθηκε ο γιός του Φαρούκ σε ηλικία μόλις 16 ετών. Η επίσημη στέψη του πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 1937 όταν συμπλήρωσε το 17 έτος. Τα ενδιαφέροντα του νέου βασιλιά ήσαν εκείνη την εποχή μόνο δυο, το καλό φαϊ και οι ωραίες γυναίκες. 
Στις 20 Ιανουαρίου 1938 πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια ο βασιλικός γάμος του με την Φαρίντα, την οποία χώρισε μετά 10 χρόνια, το 1948.

Το 1941 οι Γερμανοί επιτίθενται και καταλαμβάνουν την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση και η βασιλική οικογένεια έφτασαν εξόριστοι στο Καϊρο. Ο τότε διάδοχος του ελληνικού θρόνου με την σύζυγό του Φρειδερίκη εγκαταστάθηκαν στο Καϊρο, σε μία βίλα.
Είχαν πριν 3 χρόνια νυμφευθεί σε περίλαμπρη τελετή, στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου 1938.
 Ο Αιγύπτιος μονάρχης εντόπισε σε κάποια εκδήλωση την 24χρονη πριγκίπισσα και φρόντισε να γίνει η σκιά της. Όπου πήγαινε η Φρειδερίκη ύστερα από λίγο εμφανιζόταν και αυτός.
Κάποια μέρα το ελληνικό πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί σε βασιλικό δείπνο. Σύμφωνα με τα αραβικά έθιμα η βασίλισσα Φαρίντα δεν παρίστατο στο δείπνο, όμως ειδοποίησε την Φρειδερίκη πως αν ήθελε να συναντηθούν την περίμενε σε ένα σαλόνι του πρώτου ορόφου. Η Φρειδερίκη αποδέχθηκε την πρόσκληση και έφτασε στο σαλόνι όπου συναντήθηκε με την βασίλισσα της Αιγύπτου. Άρχισαν την κουβέντα καπνίζοντας από ένα τσιγάρο όταν μία από της κυρίες των τιμών έφτασε τρέχοντας και τους είπε πως ο βασιλιάς ανέβαινε τις σκάλες. Πράγματι ο ερωτύλος Φαρούκ εμφανίστηκε, διέταξε αυστηρά την βασίλισσα να εξαφανιστεί και αφού συστήθηκε στην Φρειδερίκη έκανε αμέσως ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Χαμήλωσε τον φωτισμό την κοίταξε με λάγνο ύφος, έσκυψε πάνω από την ράχη της πολυθρόνας όπου καθόταν η Φρειδερίκη και πέρασε τα χέρια του πάνω από τους ώμους της.
Η μετέπειτα Ελληνίδα βασίλισσα τον αντιμετώπισε αποφασιστικά. Όπως είχε η ίδια περιγράψει αργότερα, είχε στην αρχή σκεφτεί να τον χαστουκίσει όμως προτίμησε να του μιλήσει με απόλυτο τρόπο λέγοντάς του πως είναι η σύζυγος του Έλληνα διαδόχου του θρόνου και πως είναι πολύ ερωτευμένη με τον άντρα της και αυτός με εκείνη. Ο 21χρονος Αιγύπτιος μονάρχης δεν περίμενε κάτι τέτοιο, σηκώθηκε χαιρέτησε και απομακρύνθηκε.
Μετά από λίγο καιρό το ελληνικό πριγκιπικό ζευγάρι αναχώρησε για την Νότιο Αφρική όπου εγκαταστάθηκε μέχρι την λήξη του πολέμου. 
Το 1947 στέφτηκαν βασιλιάς και βασίλισσα της Ελλάδας μέχρι τον θάνατο του Παύλου, το 1964.
Ο Φαρούκ χώρισε την Φαρίντα το 1948 για να νυμφευθεί το 1951 την 17χρονη Ναρριμάν. Το 1952 έχασε τον θρόνο μετά από το πραξικόπημα του Ναγκίμπ.
Πέθανε το 1965 στην Ρώμη μετά από συμφόρηση. Ήταν 45 ετών και ζύγιζε 135 κιλά.
Ο βασιλιάς Φαρούκ υπήρξε μανιώδης συλλέκτης γραμματοσήμων και νομισμάτων. Η συλλογή του εκποιήθηκε από το αιγυπτιακό δημόσιο το 1954 οπότε πολλοί έμποροι και συλλέκτες συνέρευσαν στο Καϊρο για να αγοράσουν το κατά δύναμιν. Ο οίκος Χάρμερ που είχε αναλάβει την διοργάνωση της δημοπρασίας έμεινε απλήρωτος από το αιγυπτιακό δημόσιο για τις υπηρεσίες που προσέφερε.


Δημήτρης Περδίκης    
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου