Στρατιωτικές Στολές για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων



Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. μία ακόμα σειρά για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. 10 αυτοκόλλητα γραμματόσημα με στρατιωτικές στολές σε μορφή τευχιδίου.
Η ειδική εγκύκλιος της 19.12.2018 με θέμα «Κυκλοφορία διαφόρων Φιλοτελικών Προϊόντων» αναφέρει πως «Στα πλαίσια της έκδοσης της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο: 190 χρόνια Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και με βάση το αίτημα της εν λόγω στρατιωτικής σχολής, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν στις 21 Δεκεμβρίου 2018 τευχίδια 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων με παραστάσεις τις στρατιωτικές στολές που φορούσαν οι ευέλπιδες διαχρονικά».
Τα γραμματόσημα αυτά είναι ονομαστικής αξίας 1ης μονάδας βάρους επιστολής εσωτερικού (σήμερα € 0.72), και πωλούνται € 7.20 το τευχίδιο των 10 γραμματοσήμων. Κυκλοφόρησαν 5.000 τευχίδια, δηλαδή 5.000 γραμματόσημα από το κάθε ένα της σειράς.
‘Όλες οι παρατηρήσεις μου, οι επιφυλάξεις μου και οι φόβοι μου για αυτό το νέο φαινόμενο των αυτοκόλλητων τευχιδίων που παρουσιάζονται σαν φιλοτελικά προϊόντα και προσωπικά γραμματόσημα, ισχύουν και για αυτή την έκδοση.

Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου