Μία σειρά που ποτέ δεν κυκλοφόρησε

  


Η σειρά γραμματοσήμων που εικονίζεται επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου 2020 και θα ήταν η 7η σειρά του 2020. Στην αρίθμηση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι αυτοκόλλητες σειρές που θεωρούνται ως κάτι διαφορετικό!

Λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία της σειράς άρχισε η διάθεση των πληροφοριακών εντύπων (προσπέκτους). Την ημέρα της κυκλοφορίας της όμως έκπληκτοι οι φιλοτελιστές άκουγαν πως η έκδοση αναβλήθηκε ή ίσως και ματαιώθηκε. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους και είναι γνωστό πως η μόνη σειρά που αναμένεται είναι τα Χριστούγεννα, τόσο είναι πλέον σίγουρο πως ματαιώθηκε. Στο ερώτημα για τον λόγο, όσους ρωτήσαμε δηλώσανε άγνοια. Φυσικά εκτός από την σειρά και τα προσπέκτους που είχαν αρχίσει να διατίθενται, αποσύρθηκαν.

Η σειρά είχε ως θέμα: Το παιδί και το γραμματόσημο – stop bullying (ή ελληνιστί «σταματήστε τον εκφοβισμό»).

Σύμφωνα με το προσπέκτους η σειρά είχε 4 αξίες € 0.10, € 0.90, € 1.00, € 2.00. Συνολική ονομαστική αξία € 4.00

Η σχεδίαση ήταν έργο της Ανθής Λίγκα και είχαν τυπωθεί από την Veridos – Mατσούκης και θα κυκλοφορούσαν για δυο χρόνια. Οι ποσότητες ήσαν σημαντικές 1,5 ως 3 εκατομμύρια γραμματόσημα ανά κλάση.

Το προσπέκτους όμως μας μπερδεύει σε δύο σημεία. Το ένα είναι οι διαστάσεις. Στο μεν προσπέκτους όπου τα γραμματόσημα πρέπει να εμφανίζονται σε φυσικό μέγεθος οι διαστάσεις είναι 25Χ34 χιλ. Στο προσπέκτους όμως αναγράφονται διαστάσεις 35Χ45 χιλ. που είναι όμως οι διαστάσεις της σειράς της Μάχης των Θερμοπυλών.

Το δεύτερο σημείο είναι η παρουσίαση του τι ακριβώς εκδίδεται. Εκεί αναφέρονται 1. Τα γραμματόσημα 2. Σετ 2 φακέλων Π.Η.Κ. και 3. Αριθμημένο λεύκωμα σειράς. Αυτά!

Σε άλλο σημείο του φυλλαδίου όμως αναγράφεται: οι Φ.Π.Η.Κ., τα τευχίδια, και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 5 Οκτωβρίου 2022!!

Δηλαδή άλλα αντ’ άλλων.

Δυστυχώς η απουσία του ειδικού συμβούλου επί θεμάτων φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ. αείμνηστου Μωυσή Κωνσταντίνη είναι όλο και περισσότερο αισθητή.

Δημήτρης Περδίκης  

Μετά από την ανάρτηση του άρθρου και την κοινοποίησή του μας έφτασε μήνυμα από τον νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού κ. Λάζαρου Λαζαρίδη πως η σειρά θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου. Προφανώς βέβαια δεν είχε υπολογίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η σειρά για το παιδί και τον εκφοβισμό του τελικά κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου. Τέλος καλό, όλα καλά.

Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθούμε στον κ. Λαζαρίδη καλή επτυχία στο έργο του, καλύτερες και σωστότερες επιλογές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για το καλό του ελληνικού φιλοτελισμού και φυσικά των ΕΛ.ΤΑ. Σε αυτό θα μας έχει βοηθούς και συμπαραστάτες.

Το ελληνικό γραμματόσημο έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταλάβει μία κορυφαία θέση παγκοσμίως αρκεί να γνωρίζει κάποιος τον δρόμο που οδηγεί στην κορυφή.


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

6 σχόλια :

  1. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που μόλις λάβαμε η σειρά αυτή θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου ε.έ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με το θέμα : ΑΔΑ:Ψ1ΖΧΟΡΡ2-ΜΞ2

    Σ.Κ.
    Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά να έχουμε κάτι να γελάμε, σε αυτή την εποχή που ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κι άλλα πολλά κι άλλα πολλά είδα σε ένα βράδυ
    στο όνειρο που γύρισα στις αίθουσες του 'Αδη"
    Από την Κόλαση σε στοιχους Ν.Μπακογίαννη και μουσική Γ.Ζαμπέτα.

    Σ.Κ.
    Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή