H Σχολή Αεροπορίας Στρατού και τα κρυφά γραμματόσημα


 

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

 

Στις 12 Μαρτίου 2021 αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό χώρο της διεθνούς εταιρείας πωλήσεων συλλεκτικών αντικειμένων Delcambe, με έδρα το Βέλγιο, κάποια ελληνικά γραμματόσημα έκδοσης 2021, αναμνηστικά για τα 60 χρόνια της Σχολής Αεροπορίας Στρατού.

Συγκεκριμένα προσφέρονται προς πώληση στη τιμή των € 24 τα εξής:

Ένα μάλλον φεγιέ (μπλοκ) με 4 γραμματόσημα σε κάθετη διάταξη ονομαστικής αξίας € 1 έκαστο. Από την φωτογραφία φαίνεται πως τα γραμματόσημα φέρουν κανονική οδόντωση και κατά συνέπεια δεν είναι αυτοκόλλητα.



Ένα τευχίδιο με 10 αυτοκόλλητα γραμματόσημα από αυτά που τα ΕΛ.ΤΑ αποκαλούν «ειδικά προσωπικά γραμματόσημα».



Ένας εικονογραφημένος αναμνηστικός φάκελος με κολλημένο ένα γραμματόσημο, σφραγισμένο με αναμνηστική σφραγίδα (Φ.Π.Η.Κ.) !

Ο πωλητής των ανωτέρω αναφέρεται μόνο με την κωδική του ονομασία που είναι ”theo4235”. Η προσφορά αυτή άρχισε την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα  10.17μμ και έληξε την Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 11.44 πμ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση για την κυκλοφορία της σειράς αυτής, ούτε, εξ όσων γνωρίζω, τα διέθεσαν σε ανοικτή πώληση στο  κοινό μέσω του φιλοτελικού καταστήματος post collection ή στο e-shop.

Αυτά όλα αντιβαίνουν στις αποφάσεις και στους κώδικες δεοντολογίας των σχετικών διεθνών οργανισμών και των θεσμικών οργάνων.

Υπάρχουν κάποιες τριτοκοσμικές χώρες που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Οι χώρες αυτές όμως έχουν στιγματιστεί και βρίσκονται σε σχετικούς μαυροπίνακες.

Αρκετοί αναγνώστες του ιστολογίου μας επικοινώνησαν μαζί μας και μετέφεραν τους προβληματισμούς τους. Το ερώτημα είναι αν το γεγονός αυτό θα απασχολήσει την Ανεξάρτητη Αρχή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών ή και την δικαιοσύνη.

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου