EUROPA 2021: Απειλούμενα Ζώα


 

Στις 6 Μαΐου 2021 κυκλοφόρησε η καθιερωμένη ετήσια σειρά ΕUROPA της Ελλάδος. Ιδιαίτερα ελκυστική. Δύο γραμματόσημα ενωμένα οριζόντια σε φυλλαράκια των 8 σειρών αλλά και χωριστά κάθε κλάση σε φυλλαράκια των 8 τεμαχίων.    

 

2.00 €  Ελάφι   (Cervus elaphus)

4.50 €  Δελφίνι (Delphinus delphis)  Σύνολο σειράς 6.50 €.

 

Σχεδιάστηκαν από φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα: Εκτύπωση και γραμματόσημο, όπου διδάσκει η γνωστή μας βραβευμένη σχεδιάστρια πάμπολλων ελληνικών γραμματοσήμων Μυρσίνη Βαρδοπούλου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιάννη Γουρζή.

Το γραμματόσημο των 2.00 € σχεδιάστηκε από τον Δημήτρη Σιδηροκαστρίτη των 4.50 € από τον Δημήτριο Πανή, ο φάκελος 1ης ημέρας κυκλοφορίας από την Denisa Pemati και η αναμνηστική σφραγίδα 1ης ημέρας από την Μαριάννα Μαστραντωνά.

Εκτυπώθηκαν από 47.000 τεμάχια σε έκαστο από τα ενωμένα και σε φύλλα των 8 σειρών. Ακόμα 100.000 τεμάχια από το κάθε ένα σε χωριστά φυλλαράκια των 8 γραμματοσήμων.

Επίσης 12.000 σειρές χωρίς οδόντωση οριζοντίως κυκλοφόρησαν σε τευχίδια των 2 σειρών (6.000 τευχίδια).

Τα γραμματόσημα τυπώθηκαν στο Ίλιο Αττικής από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας.

Τα ΕΛ.ΤΑ. ετοίμασαν ακόμα και διαθέτουν 3.500 φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και 500 αριθμημένα λευκώματα της σειράς.

Δημήτρης Περδίκης    

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου