Η Μάχη των Οχυρών, 80 χρόνια, 1941 – 2021



 



Γράφει ο Δημήτρης Περδίκη

 

Αφορμή για το γράψιμο αυτής της σελίδας ήταν ένα μήνυμα αναγνώστη προς το ιστολόγιο stamps-philatelic, το οποίο έχω την τιμή να διαχειρίζομαι.

Στο μήνυμα υπήρχε ένας σύνδεσμος, τον άνοιξα και πρόβαλε η ανωτέρω εικόνα. Ένα φυλλαράκι προσωπικού γραμματοσήμου, το οποίο αγνοούσα.

Το «μυστικό» φυλλαράκι ήταν προς πώληση σε γνωστή διεθνή πλατφόρμα  πωλήσεων. Στα αγγλικά ανέφερε «ΣΠΑΝΙΟ» 200 αντίτυπα, € 23 (έκαστο).

 

Η Μάχη των Οχυρών αποτελεί σελίδα δόξας για τον Ελληνικό Στρατό και για το Ελληνικό Έθνος ευρύτερα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα έπρεπε να έχουν εκδώσει μία κανονική σειρά γραμματοσήμων για την επέτειο αυτή.

Ήταν μία έκδοση προσωπικού γραμματοσήμου, σύμφωνοι. Όμως το προσωπικό γραμματόσημο είναι για βάζει κάποιος στην βινιέτα τον γιόκα του ή την φαμίλια του. Να εμφανίζει κάποιο σωματείο την δραστηριότητά του ή κάποια εταιρεία τον λογότυπό της.

Εδώ όμως έχουμε την μονοπωλιακή διαχείριση μίας σημαντικής εθνικής επετείου με το παράλληλο «θάψιμο» της επετείου και την τεχνητή δημιουργία σπανιότητας, στον βαθμό που ένα προσωπικό γραμματόσημο μπορεί να γίνει σπανιότητα.       

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

2 σχόλια :

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ. ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν το ΓΕΣ να δημιουργεί συλλεκτικα κομμάτια για λίγους, ως δημόσια υπηρεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή