Το γράμμα από το Tui – Tui

 

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

 

Έψαχνα σε ένα ντοσιέ για κάτι άλλο. Τελικά βρήκα έναν φάκελο που είχα λάβει πριν34 χρόνια! Το 1989.

Ήταν ένας φάκελος με τρία γραμματόσημα και μία βινιέτα Ηνωμένων Πολιτειών και δύο γραμματόσημα από κάποιο Tui-Tui, κάτι που δεν είχα ακούσει ποτέ πριν. Τα γραμματόσημα ήταν σφραγισμένα με σφραγίδα

GRAND TUI, TUI-TUI, Τα γραμματόσημα αυτά είχαν ονομαστικές αξίες σε

Nupees! Aποστολέας ήταν κάποιος Dogfish, δηλαδή Σκυλόψαρος! Από το Σιάτλ της πολιτείας Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα γραμματόσημα του… Τui-Tui έχουν και ένα ακόμα χαρακτηριστικό, στο πλάι αναγράφουν «DOGFISH/PRIVATE EDITION 1989. Eδώ ομολογείται καθαρά ότι πρόκειται για ιδωτικές εκδόσεις. Μαζί με τα Tui-Tui είναι επικολλημένα και τρία γραμματόσημα των Ηνωμένων Πολιτειών συνολικής ονομαστικής αξίας $ 1.80 σφραγισμένα στο Σιάτλ, διαφορετικά το γράμμα δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Το Tui-Tui μπορεί να ήταν το σπίτι του Σκυλόψαρου ή στην φαντασία του αποστολέα.

Ο φάκελος αυτός καθώς και άλλα παρόμοια ανά τον κόσμο ονομάζονται “cinderellas” δηλαδή «Σταχτοπούτες» δηλαδή κάτι που είναι μεταμφιεσμένο σε κάτι που δεν είναι ή πιο απλά «γραμματόσημα – παραμύθια»

Και αυτά όμως ακόμα έχουν μερικούς φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο που τα συλλέγουν.

Πριν από κάπου 60 χρόνια κάποιος ονόματι Τσιρώνης είχε ανακηρύξει το σπίτι του ανεξάρτητο κράτος και η σημαία του «κράτους» κυμάτιζε από το μπαλκόνι του. Όμως ήταν μία εποχή που το κράτος δεν έπαιζε με τέτοια και αντιμετώπισε σκληρά την τρέλα του Τσιρώνη.

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου