Μιχαλάκης Γιασεμίδης 1923 – 2019

 


Μιχαλάκης Γιασεμίδης 1923 – 2019

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 τα Κυπριακά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν ένα γραμματόσημο ονομαστικής αξίας € 0.41, αναμνηστικό των 100 ετών από την γέννηση του μουσικού Μιχαλάκη Γιασεμίδη (1923 – 2019).

Το γραμματόσημο σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ιεροδιακόνου. Τυπώθηκε στην Λετονία από την Baltic Banknote High Security Printing σε λιθογραφία όφσετ σε φύλλα των 8 γραμματοσήμων και σε ποσότητα 55.000 γραμματοσήμων. Επίσης ετοιμάστηκαν 4000 φάκελοι 1ης ημέρας κυκλοφορίας που διατίθενται € 0.82 έκαστος, ήτοι € 0.41 πλέον της ονομαστικής αξίας.

Ο Μιχαλάκης Γιασεμίδης γεννήθηκε στην Κολώνη της Πάφου στις 3 Νοεμβρίου 1923, γιός ενός κατασκευαστή μουσικών οργάνων.

Από μικρός έδειξε την αγάπη του και το ταλέντο του στην μουσική, σε κάθε είδους μουσική. Αυτοδίδακτος, μπορούσε με δεξιοτεχνία να παίζει σε πολλά μουσικά όργανα, έπαιζε 30 μουσικά όργανα μουσική, κλασική, λαϊκή, τζαζ, δημοτική, ορχηστρική κλπ.

Αναδείχθηκε και συνόδεψε με την μουσική του φωνές όπως της Σοφίας Βέμπο, του Τώνη Μαρούδα, του Γούναρη, της Νανάς Μούσχουρη, του Μιχάλη Βιολάρη, της Ρένας Βλαχοπούλου, του Δώρου Γεωργιάδη και άλλων.

Η αναμνηστική αξία του γραμματοσήμου € 0.41 αντιστοιχεί σε ταχυδρομικό τέλος των Κυπριακών Ταχυδρομείων για επιστολή 50 γραμμαρίων Α’ προτεραιότητας εσωτερικού. Για ένα αντίστοιχο γράμμα τα ΕΛΤΑ θέλουν €2.70

Είναι άξια θαυμασμού τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την ποιότητα ταχυδρομικών υπηρεσιών που παρέχουν και την υψηλή γνώση του αντικειμένου που λέγεται «Ταχυδρομικές» αλλά και «Φιλοτελικές» υπηρεσίες. Θα έπρεπε μάλλον να ζητηθεί η κυπριακή αρωγή για να σωθούν τα ΕΛΤΑ που οδεύουν προς τον γκρεμό χάρη στην ανοησία και την άγνοια του αντικειμένου από τις ηγεσίες τους των τελευταίων αρκετών ετών.  

Δημήτρης Περδίκης  

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου