Ένα γράμμα από την Γαλλία

 


Έλαβα πρόσφατα ένα συστημένο γράμμα από την Γαλλία. Είχε κολλημένα από τον αποστολέα πολλά όμορφα γραμματόσημα που δείχνει πως αυτός που το έστειλε είναι φιλοτελιστής.  Τα Γαλλικά Ταχυδρομεία είχαν σφραγίσει κατά εξαιρετικό τρόπο τα γραμματόσημα που δείχνει την γνώση τους και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δηλώσει στο παρελθόν, όταν τους είχαν επισημανθεί τα σφάλματά τους πως το πρότυπό τους είναι τα Γαλλικά Ταχυδρομεία και ότι οι Γάλλοι κάνουν, κάνουμε και εμείς! Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. με ανακοινώσεις δηλώνει πως καταργεί την  επικόλληση γραμματοσήμων στα ταχυδρομικά αντικείμενα. Συστημένα, επί αντικαταβολή, ιχνηλατήσιμα, θα είναι, λένε, χωρίς γραμματόσημα και μόνο για ένα ακόμα εξάμηνο δείξανε την φιλευσπλαχνία τους !! στους φιλοτελιστές.

Οι Γάλλοι αντίθετα έχουν καθιερώσει τις ψηφιακές αποστολές, όμως προαιρετικά. Όποιος θέλει κολλάει γραμματόσημα, όποιος θέλει στέλνει χωρίς γραμματόσημα. Ακόμα σημειώστε πως στην Γαλλία, όπως και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη είναι δυνατή η χρήση και γραμματοσήμων της προ ευρώ περιόδου!

Βρισκόμενος στο κεντρικό ταχυδρομείο της Αθήνας, τις μέρες των εορτών άκουγα τον κόσμο μπροστά από τα γκισέ να αναρωτιέται: -Τι δεν υπάρχουν πια γραμματόσημα; -Γραμματόσημα δεν έχετε; και άλλα παρόμοια και αντίστοιχα από τους υπαλλήλους να λένε συνέχεια: -Δεν υπάρχουν πια γραμματόσημα! Τέρμα τα γραμματόσημα! και άλλα παρόμοια.

Δεν καταλαβαίνουν οι διοικούντες τα ΕΛ.ΤΑ πως με τα ίδια τα δάκτυλά τους βγάζουνε τα μάτια τους! Όταν αυτά απλωθούν σε όλη την κοινωνία ποιος θα έλθει να αγοράσει τα γραμματόσημα που περιλαμβάνονται στο πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα των ΕΛ.ΤΑ. για το 2024.

Αντίθετα με την λογική των ΕΛ.ΤΑ, ποια λογική; Δηλαδή! Έχουμε την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση όπου, σε διεθνές συνέδριο αναφέρθηκε σε σχετική εισήγηση πως το 25% των ελλειμάτων των ταχυδρομικών υπηρεσιών θα καλύπτονται από τις φιλοτελικές πωλήσεις!!

Δημήτρης Περδίκης   

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου