ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 450.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ

 
   
 Το μπλοκ της Κίνας που εκδόθηκε το 1968 με τίτλο «Όλη η Κίνα είναι κόκκινη» πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χογκ-Κογκ στην τιμή ρεκόρ των 450.000 δολλαρίων.
        Στις 25 Νοεμβρίου 1968 είχε κυκλοφορήσει, στην διάρκεια της «Μορφωτικής επανάστασης» του Μάο το ανωτέρω μπλοκ (φεγιέ). Μετά από λίγες ώρες διατάχθηκε το σταμάτημα της πώλησής του και η καταστροφή  όσων δεν είχαν πουληθεί.
Ο λόγος: Ο χάρτης της Ταϊβάν δεν ήταν τυπωμένος με κόκκινο χρώμα όπως ήταν της Κίνας. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι θα έπαθε ο δύστυχος καλλιτέχνης που το είχε σχεδιάσει.
        Από τα λίγα μπλοκ που είχαν προλάβει να διατεθούν ένα πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χογκ-Κογκ και απέφερε 450.000 δολλάρια.
        Τα προϊόντα του αντικαπιταλιστικού μένους του 1968 αποφέρουν πλούσια καπιταλιστικά κέρδη το 2015 χάρη σε εκείνο τον φιλοτελιστή που είχε θελήσει νωρίς το πρωί στις 25 Νοεμβρίου 1968 να πάει από τους πρώτους να το αγοράσει.


Δημήτρης Περδίκης  
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου