ΒΙΝΙΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου ενημερώνει το φιλοτελικό κοινό και τους φίλους του Γραμματοσήμου στα Δωδεκάνησα ότι, δημιουργήθηκε και είναι διαθέσιμη η πρώτη αναμνηστική σειρά Βινιετών για την προβολή του έργου του Καρπάθιου λαϊκού καλλιτέχνη Βασίλη Χ. Χατζηβασίλη.

Η πρώτη αυτή σειρά των 8 βινιετών αιχμαλωτίζουν με την ομορφιά τους και, με την θεματολογία τους παρουσιάζουν στοιχεία από την ποιότητα του έργου και το εύρος της καλλιτεχνικής σκέψης του δημιουργού.
Ο Βασίλης Χατζηβασίλης είναι απλός άνθρωπος, νησιώτης, από την Όλυμπο Καρπάθου της ακριτικής Δωδεκανήσου. Δημιουργεί και καταγράφει την ζωή στην ύπαιθρο, μιλά μέσα από τα έργα του για την πατρίδα, την θρησκεία την οικογένεια και το Αιγαίο που επιμένει στο διάβα των αιώνων να εμπνέει.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την λαϊκή εκείνη καλλιτεχνική μορφή που παραλληλίζεται με τον αντίστοιχο λαϊκό καλλιτέχνη του Βορείου Αιγαίου τον Θεόφιλο. Είναι δηλαδή ο ΄΄αντίστοιχος Θεόφιλος του Νοτίου Αιγαίου΄΄.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαδοθεί ο φιλοτελισμός και στην νέα γενιά  με απλά και κατανοητά θέματα που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν το φιλοτελικό ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που θα ξεκινήσει σήμερα την ενασχόληση με τα φιλοτελικά και το γραμματόσημο.Η απόφαση της έκδοσης αυτής καταδεικνύει στην πράξη την προσπάθεια της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου να αναδείξει και να προβάλει μέσα από τα φιλοτελικά της ενδιαφέροντα τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής της Δωδεκανήσου.
 Ευχαριστούμε τον μεγάλο μας χορηγό και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Pane Di Capo ο οποίος μας στηρίζει και πάντα βοηθά τις δράσεις μας.


Πληροφορίες για την έκδοση με χαρά θα σας δώσουμε εάν επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@fedod.gr

Με εκτίμηση για το φιλοτελικό κοινό


  Για το Διοικητικό Συμβούλιο                             Ο Πρόεδρος


                                                                         Γιάννης Κουρέλης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου