Την Χίλαρι για πρόεδρο ήθελε η Λιβερία


   Η ταχυδρομική υπηρεσία της Λιβερίας ήταν τόσο σίγουρη πως νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον ώστε είχε ετοιμάσει ένα αναμνηστικό φεγιέ το οποίο θα κυκλοφορούσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Όμως η κάλπη έβγαλε Ντόναλντ Τραμπ και φυσικά το φεγιέ δεν κυκλοφόρησε και όσα είχαν τυπωθεί καταστράφηκαν. Όμως κάποια γλύτωσαν και εμφανίστηκαν στο φιλοτελικό εμπόριο. Κάποιος δήλωσε πως κατέχει 40 τέτοια φεγιέ. Άγνωστο βέβαια είναι πόσα ακόμα μπορεί να υπάρχουν σε χέρια άλλων.
   Η Λιβερία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα δημιουργήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Αποικισμού με την βοήθεια και την συνεργασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως η πατρίδα όσων απελευθερωμένων μαύρων σκλάβων θα ήθελαν να επιστρέψουν στην ήπειρο της καταγωγής τους.
    Πολλοί από τους κατοίκους λοιπόν είναι απόγονοι αυτών των σκλάβων. Το όνομα Λιβερία έχει την λατινογενή λέξη της ελευθερίας και η πρωτεύουσα Μονροβία φέρει την ονομασία της από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέημς Μονρόε, επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε.

Δημήτρης Περδίκης      
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου