Αποστολική Διακονία και η Αγία Ελένη


       Στις 11 Μαΐου 2017 είχαμε μια νέα έκδοση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ένα γραμματόσημο και ένα μπλόκ, αναμνηστικά των 80 ετών από την δημιουργία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (1936) και της υποδοχής στην Ελλάδα τον μήνα Μαϊο ε.έ. του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ελένης, της πρώτης Χριστιανής αυτοκράτειρας και του Τιμίου Ξύλου, από την Βενετία της Ιταλίας.

      Το γραμματόσημο, ονομαστικής αξίας 0.72 € σχεδιάστηκε από την Ανθούλα Λύγκα και τυπώθηκε σε 2.000.000 τεμάχια, σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων, σε όφσετ από την VERIDOS - ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
      Το μπλοκ φέρει γραμματόσημο 2 € και εικονίζει την Αγία Ελένη. Τυπώθηκε σε 25.000 τεμάχια, με λοιπά τεχνικά στοιχεία τα ίδια με το γραμματόσημο.
      Θα βρίσκονται σε κυκλοφορία για ένα έτος, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Για την έκδοση αυτή τα ΕΛ.ΤΑ δημιούργησαν ακόμα φακέλους α’ ημέρας κυκλοφορίας, φακέλους με μετάλλιο και απλά λευκώματα της σειράς.
Διαβάζοντας το σχετικό φυλλάδιο (prospectus) της έκδοσης αυτής παρατηρούμε πως στα κείμενα στις ξένες γλώσσες δεν γίνεται χρήση πάντα των σωστών φιλοτελικών όρων. Ακόμα βρήκαμε μεταφραστικά και συντακτικά λάθη στα ανωτέρω κείμενα.

Δημήτρης Περδίκης 
 


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 σχόλια :

  1. ΒΛΕΠΩ ΌΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ!
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΟΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗΣ (ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ)
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚ ΑΛΛΑ ΦΕΓΙΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ !
    E-MAIL: xtsa2324@gmail.com
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΤΣΑΝΥΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή