Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας



Ο πληθυσμός των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο μειώνεται. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ρόλο που διαδραματίζει η μέλισσα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε η 20η Μαΐου να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Για πρώτη φορά φέτος λοιπόν άρχισε ο εορτασμός αυτός και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν, και πολύ σωστά, την κυκλοφορία μίας σειράς γραμματοσήμων, αναμνηστικής του γεγονότος, η οποία κυκλοφόρησε ανήμερα, την ημέρας της μέλισσας, παρά το ότι ήταν Κυριακή.
Η σειρά είναι ομολογουμένως πανέμορφη, και αυτό οφείλεται και στις εξαιρετικές φωτογραφίες του Νικόλαου Κοκολάκη.


Η σειρά εικονίζει, τι άλλο, μέλισσες και αποτελείται από 4 γραμματόσημα:
0.50 € (100.000 τεμ.), 0.72 € (750.000 τεμ.), 0.80 € (1.500.000 τεμ.) και 2,00€ (1.000.000 τεμ. Η συνολική ονομαστική αξία της σειράς είναι 4.02 €.
Η σχεδίαση και η προσαρμογή έγινε από την Ανθούλα Λύγκα και η εκτύπωση από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας σε φύλλα των 25 τεμαχίων

Κυκλοφόρησαν και 4 μπλοκ (φεγιέ) με τα αντίστοιχα γραμματόσημα της σειράς. Διατίθενται στην ονομαστική αξίας της σειράς (4.02 €) μόνο σε πλήρη σετ. Ποσότητα 7.000 τεμάχια έκαστο μπλοκ. 

Ακόμα τα ΕΛ.ΤΑ διαθέτουν φακέλους 1ης ημέρας, κάρτες μάξιμουμ καθώς και την σειρά σε όμορφες συσκευασίες. Presentation packs και λευκώματα.
Η σειρά θα διατίθεται για έναν χρόνο, ως τις 19 Μαΐου 2010, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.

Δημήτρης Περδίκης   







Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου