ΚΥΠΡΟΣ Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας



Η Κύπρος κυκλοφορεί στις 9 Ιουλίου 2018 ένα γραμματόσημο ονομαστικής αξίας € 0.64 για τα 25 χρόνια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε το 1993 μετά από πρόταση της ελληνικής βουλής. Συμμετέχουν 25 χώρες με βουλευτές που είναι ορθόδοξοι στο θρήσκευμα από κοινοβούλια – μέλη χωρών και στις πέντε ηπείρους. Ιδρυτικό μέλος είναι επίσης η Κύπρος. Σκοπός της ΔΣΟ είναι η ανάπτυξη πολυεπίπεδης πολιτικής και πολιτισμικής δραστηριότητας στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης επαφών και διεύρυνσης σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων κοινοβουλίων, και πέραν αυτών, η κατανόηση των σύγχρονων πολιτικών φαινομένων και κοινωνικών ρευμάτων και η ανάδειξη στοιχείων της ορθοδοξίας που επηρεάζουν θετικά την αλληλοκατανόηση μεταξύ πολιτισμών, λαών και κρατών (όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο).

Το γραμματόσημο σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Μανώλης Εμμανουήλ και τυπώθηκε στο Ίλιο Αττικής από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, σε 191.000 τεμάχια, σε μικρά φύλλα των 6 γραμματοσήμων, με μέθοδο εκτύπωσης την λιθογραφία – όφσετ σε χαρτί χωρίς υδατόσημο.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν ήδη πριν λίγες ημέρες, στις 19 Ιουνίου 2018 αντίστοιχο γραμματόσημο ονομαστικής αξίας € 0.90 για την 25ρίδα της Δ.Σ.Ο.
Δημήτρης Περδίκης    

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου