Τοιχογραφίες του Θεόφιλου σε δυο νέα φεγιέ (μπλοκ)




Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού εορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1918. Τότε ονομαζόταν Μουσείο Ελληνικών Χειροτεχνημάτων, το 1959 μετονομάστηκε σε Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, ενώ πρόσφατα του δόθηκε το σημερινό του όνομα. Βρίσκεται στην οδό Άρεως 12 στην Πλάκα. Προσπάθησα  να βρω περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο όμως βρήκα από ελάχιστα ως τίποτα. Ένα site καθόλου κατατοπιστικό. Οι χώροι «Μουσεία της Αθήνας» δεν το αναφέρουν καθόλου. Το μουσείο το αναφέρει το Υπουργείου Πολιτισμού ως «Νεωτέρου» και τα ΕΛ.ΤΑ ως «Νεότερου» (;;). Η απόδοση στα αγγλικά της ονομασίας του είναι τουλάχιστον ατυχής. Άλλο μοντέρνα τέχνη και άλλο σύγχρονη τέχνη, στο μουσείο όμως παρουσιάζεται λαϊκή, ναΐφ τέχνη.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 25 Ιουλίου 2018, εκτός προγράμματος, 2 μπλοκ (φεγιέ) για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του μουσείου αυτού. Εικονίζουν 2 υπέροχες τοιχογραφίες του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1873-1934) που διακοσμούσαν δωμάτιο σπιτιού στην Μυτιλήνη. Τα έργα αποτοιχίστηκαν, τελαρώθηκαν και κοσμούν τώρα τις αίθουσες του μουσείου.

Η έκδοση των 2 φεγιέ λοιπόν περιλαμβάνει:

1.00 € Ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος πάνω στον Βουκεφάλα    25.000 φεγιέ
1.00 € Ο  Ερωτόκριτος και η Αρετούσα                                  25.000 φεγιέ

Ονομαστική αξία των 2 φεγιέ 2.00 €.

Η σχεδίαση και η προσαρμογή έγινε από την Ανθούλα Λύγκα και η εκτύπωση σε πολυχρωμία όφσετ από την VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας.
Η έκδοση αυτή θα διατίθεται για δυο χρόνια, μέχρι 24 Ιουλίου 2020, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.

Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου