Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου (καρτ-ποστάλ)



 


 Στις 6 Οκτωβρίου 2022 κυκλοφόρησε μία ακόμα έκδοση γραμματοσήμων

για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου που εορτάζεται κάθε χρόνο τη ημέρα αυτή. Η σειρά αποτελείται από 4 γραμματόσημα με ίδια ονομαστική αξία που αναγράφεται ¨Postcard worldwide” δηλαδή ισχύει για μία κάρτα σε όλη την υφήλιο. Αυτό απλά σημαίνει € 1. Επικολλώντας ένα γραμματόσημο της σειράς σε μία κάρτα, η κάρτα σας μπορεί να φτάσει ως το πιο μακρινό τόπο της οικουμένης. 



Το κάθε γραμματόσημο της σειράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάθε άλλο ταχυδρομικό αντικείμενο για € 1, μόνο του ή ως συμπληρωματικό τέλος.

Η σειρά κυκλοφόρησε εκτός από την κλασική της μορφή, με γόμμα, σε φύλλα, εκδόθηκε και σε αυτοκόλλητο τευχίδιο της μίας σειράς.

Κυκλοφόρησαν από κάθε αξία 250.000 τεμάχια σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων και 100.000 σε τευχίδια της μίας σειράς.

 

Η παράσταση κάθε γραμματοσήμου εικονίζει και μία ενέργεια στο ταξίδι μιας κάρτας από τον αποστολέα ως τον παραλήπτη. Σύνταξη, αποστολή, παραλαβή, ταξίδι.

Η σχεδίαση των γραμματοσήμων έγινε από την Ανθούλα Λίγκα. Η εκτύπωση έγινε στο Ίλιο της Αττικής από τη VERIDOS MATΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και θα διατίθεται ως τις 5 Οκτωβρίου 2023, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Τα ΕΛ.ΤΑ. ετοίμασαν και 3500 φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας και 500 πακέτα σειράς.

 

Δημήτρης Περδίκης  

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου