Τα μαθηματικά στα γραμματόσημα



Ο Ανδρέας Πούλος είναι μαθηματικός, για την ακρίβεια είναι Δρ. Παιδαγωγικής των Μαθηματικών  και Δρ. Διδακτικής των Μαθηματικών. Είναι όμως και φιλοτελιστής. Τις δυο αυτές ιδιότητες τις συνέδεσε και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Το πόνημά του, ένα βιβλίο, φέρει τον τίτλο «Ο κόσμος των Μαθηματικών μέσα από τα γραμματόσημα». Είναι καλαίσθητο, πολύχρωμο, με σκληρή βιβλιοδεσία και έχει 262 σελίδες. Σε αυτές τις σελίδες παρουσιάζει τα γραμματόσημα από όλον τον κόσμο που έχουν σχέση με τα μαθηματικά. Για το κάθε γραμματόσημο, που παρουσιάζεται κατά χώρες, αλφαβητικά και χρονολογικά, υπάρχει σχετικό επεξηγηματικό και πληροφοριακό κείμενο.
Χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να μαζέψει ο κ. Πούλος όλα αυτά τα γραμματόσημα που παρουσιάζονται στις σελίδες του έργου του, όμως άξιζε τον κόπο.
Ξεφυλλίζοντάς το, βρίσκεις μαθηματικούς, εξισώσεις και μαθηματικούς τύπους. Ακόμα προσωπικότητες που έχουν ασχοληθεί και με την επιστήμη των μαθηματικών. Πάπες, πρόεδροι κρατών, ζωγράφοι και τόσοι άλλοι που έχουν διαπρέψει και στα μαθηματικά.
Ο συγγραφέας κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και η ηλεκτρονική διεύθυνσή του είναι andremat@otenet.gr και το τηλέφωνο του (+30)6979525018.
Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου