Όταν μία νέα κοπέλα ανέβηκε σε ένα δέντρο πριγκίπισσα και κατέβηκε βασίλισσα


Στις αρχές Φεβρουαρίου 1952 η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, μαζί με τον σύζυγό της πρίγκηπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, φτάσανε στην Κένυα σε επίσημη επίσκεψη. Στις 5 Φεβρουαρίου φτάσανε στο πυκνό δάσος του Αμπερντέηρ, κοντά στην πόλη Νυέρι, 97 χιλιόμετρα βόρεια του Ναϊρόμπι, στα υψίπεδα, σε υψόμετρο 1966 μέτρων.
Το δάσος φιλοξενεί τα περισσότερα ζώα της πανίδας της ανατολικής Αφρικής. Σε έναν υδροβιότοπο της περιοχής κάθε απόγευμα περνά όλη η άγρια πανίδα για να ποτιστεί. Στα κλαδιά ενός τεράστιου δέντρου είχε κατασκευαστεί ένα μικρό ξύλινο κατάλυμα δύο δωματίων, το τρίτοπς που προσέφερε στους επισκέπτες το θέαμα όλων των άγριων ζώων που έφταναν  στο νερό και περνούσαν κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους.
Το πριγκιπικό ζεύγος κατέλυσε εκεί στο Τρίτοπς. 

Το πρωί πληροφορηθήκαν πως κατά την διάρκεια της νύχτας είχε αποθάνει ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Γεώργιος 6ος. Έτσι η 26χρονη τότε Ελισάβετ που είχε ανέβει στο δέντρο πριγκίπισσα κατέβηκε βασίλισσα εφόσον ήταν η διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Σήμερα μετά 68 χρόνια βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο.
Το μικρό εκείνο κατάλυμα το 1954 κάηκε από μέλη της οργάνωσης Μάου-Μάου που αγωνιζόταν για να απαλλάξει την χώρα από τον αποικιακό ζυγό.
Αργότερα κατασκευάστηκε ένα μεγαλύτερο και πιο άνετο χωρίς όμως να έχει την αυθεντικότητα του παλιού.

Δημήτρης Περδίκης   

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου