Οι φιλοτελιστές αναζητούν τον χώρο τους στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών

 Έχοντας επισκεφθεί πολλά από τα κεντρικά ταχυδρομεία διαφόρων πρωτευουσών μπορώ να πω πως ίσως το πιο ταπεινό εξ όλων είναι το ΚΤΑ της Αθήνας. Τα περισσότερα είναι παλιά ιστορικά κτίρια, όπως το παλιό ταχυδρομείο, το μέγαρο Μελά στην πλατεία Κοτζιά.

Όλα είναι με μεγάλη κίνηση, σημείο συνάντησης για πολύ κόσμο, όπου μπορεί να προμηθευτεί κάποιος πάρα πολλά. Εκεί θα βρει κάποιος το φιλοτελικό γραφείο, χώρο πώλησης νομισμάτων και μεταλλίων, κάρτες, αερογράμματα, εφημερίδες, γραφική ύλη, φάκελα, χαρτί περιτυλίγματος, χαρτόκουτα. Κάποια περισσότερα και κάποια λιγότερα.
Όλα όμως προσπαθούν να μην αφήσουν χώρο ανεκμετάλλευτο και βέβαια κυρίαρχο είναι το φιλοτελικό γραφείο όπου σε ειδικές προθήκες υπάρχει ότι είναι διαθέσιμο για τους φιλοτελιστές.
Στην Αθήνα στο Κ.Τ.Α. δεν υπάρχει καν φιλοτελικό γραφείο και όλοι παραπέμπονται στο ταχυδρομείο της πλατείας Συντάγματος όπου υπάρχει μία απλή θυρίδα χωρίς καν κάποια ένδειξη.
Στο Κ.Τ.Α. υπάρχει ένας όμορφος χώρος που εδώ και πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιείται.
Θα μπορούσε αυτός ο χώρος να γίνει ένας ακόμα χώρος φιλοτελικών πωλήσεων με μία μεγάλη πινακίδα που θα δείχνει στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι εκεί θα βρουν οι φιλοτελιστές αυτά που θέλουν.
Αυτή είναι μία πρόταση από έναν χώρο που αγαπάει το γραμματόσημο, το ταχυδρομείο και την ιστορία του.
Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου