Που είναι το νησί του Αγίου Δομίνικου;


Ψάχνοντας τα τηλεοπτικά κανάλια για να βρω κάτι που να αξίζει κάποιος να δει, βλέπω συνέχεια μπροστά μου μία παράσταση που την ονομάζουν survivor (Ο επιβιώσας), σε κάποια τροπική παραλία. Όλοι μιλάνε για το νησί του… Αγίου Δομίνικου.
Πίστευα και περίμενα πως κάποιος θα έβγαινε να τους διορθώσει. Μάταια όμως, πλήθη κόσμου ασχολούνται με το θέμα και όλοι λένε τα ίδια και τα ίδια.
Η άγνοια λοιπόν, τόση όση και η δυνατότητα της χειραγώγησης των μαζών μέσα από τα ΜΜΕ του 21ου αιώνα.
Νησί «Άγιος Δομίνικος» δεν υπάρχει! Φρόντισα λοιπόν να πληροφορηθώ που βρίσκεται αυτή η τροπική παραλία όπου ταλαιπωρούνται βασανιστικά κάποιοι νέοι. Υπάρχει ένα νησί στην Καραϊβική, λέγεται Ισπανιόλα και τα ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1492 στο πρώτο του ταξίδια. Είναι ένα μεγάλο νησί με έκταση 76.192 τ.χ. Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Καραϊβική, μετά την Κούβα και το 22ο στον κόσμο.

Το νησί της Ισπανιόλας το μοιράζονται δύο κράτη. Στο δυτικό του τμήμα η γαλλόφωνη Δημοκρατία της Αϊτής με πρωτεύουσα το Πορτ Ω Πρενς (Port au Prince), κατέχει το 37.5% της έκτασης του νησιού.
Το υπόλοιπο, στα ανατολικά, τμήμα της Ισπανιόλας καταλαμβάνει η ισπανόφωνη Δομινικανή Δημοκρατία (Republica Dominicana) με πρωτεύουσα τον Άγιο Δομίνικο (Santo Domingo).
Άγιος Δομίνικος ονομάζεται λοιπόν μια πρωτεύουσα και όχι ένα νησί. Στο έδαφος της χώρας που λέγεται Δομινικανή Δημοκρατία, και πιο συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο “Los Haitises” που βρίσκεται σε μία χερσόνησο στις βόρειες ακτές της νήσου Ισπανιόλας, λαμβάνει χώρα η τόσο περιώνυμη και κατ’ εμέ, ανούσια παράσταση (show).

Δεν πρέπει η Δομινικανή Δημοκρατία να συγχέεται με ένα άλλο νησιωτικό κράτος που βρίσκεται επίσης στην Καραϊβική. Την Ντομίνικα. Ένα μικρό νησί και κράτος, ανακαλύφθηκε επίσης από τον Χριστόφορο Κολόμβο κάποια Κυριακή, και για τον λόγο αυτόν ονομάστηκε έτσι. Βρετανική αποικία αργότερα και από το 1978 ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Κοινοπολιτεία της Ντομίνικα» (Commonwealth of Dominica)
Πόθεν λοιπόν η τόση άγνοια και αμάθεια, τώρα στον 21ο αιώνα της γνώσης και της πληροφορικής; Υποθέσεις μόνο μπορώ να κάνω. Παραγωγός είναι κάποιος Τούρκος ονόματι Acun Ilicali. Οι Τούρκοι γενικά ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά με τα νησιά. Από το ιστορικό «Μάλτα γιόκ» μέχρι την παρανοειδή τάση τους, κάθε νησί που βλέπουν να το θεωρούν… δικό τους, δείχνει μια σύγχυση πάνω στο θέμα. Όμως στις υποθέσεις υπάρχει και η άλλη άκρη. Η χειραγώγηση του ελληνικού λαού μέσα από αυτή την παράσταση να οδηγεί σε άλλες ατραπούς που ενδεχομένως θα έπρεπε να αναλυθούν καλλίτερα.

Δημήτρης Περδίκης  



Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

2 σχόλια :

  1. Αγαπητέ κύριε Περδίκη,
    ανήρτησα ήδη αυτή τη δημοσίευσή σας στο https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-1293884787292217/

    ΑπάντησηΔιαγραφή