Φιλοτελική και συλλεκτική έκθεση στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας


 

Πραγματοποιήθηκε στις 18 ως 25 Αυγούστου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας «1η Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση». Η έκθεση στεγάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου, εντός του δημαρχείου, και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων με τον Δήμο Θέρμης
Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 και στις ώρες 20:00 ως 22:30 λειτούργησε στον χώρο της έκθεσης «Προσωρινό Ταχυδρομικό Γραφείο» το οποίο σφράγιζε τα ταχυδρομικά αντικείμενα με σχετική αναμνηστική σφραγίδα.
Κυκλοφορήσαν επίσης αναμνηστικά αριθμημένα φύλλα προσωπικού γραμματοσήμου που περιέχουν 5 τεμάχια του Π.Γ. με θέμα την «Λογοτεχνία», που διατέθηκε μέσα σε ένα όμορφο δίφυλλο με σχετική εικονογράφηση.
Κυκλοφόρησαν 500 φύλλα με τιμή διάθεσης τα € 8 έκαστο.
Επίσης διατίθενται και μεμονωμένα γραμματόσημα, με την βινιέτα, από το φύλλο αυτό προς 0.72 ευρώ έκαστο.
Ακόμα τα ΕΛ.ΤΑ δημιούργησαν και αναμνηστικό εικονογραφημένο αριθμημένο φάκελο με επικολλημένο το προσωπικό γραμματόσημο και σφραγισμένο με την αναμνηστική σφραγίδα. Η ποσότητα των φακέλων αυτών είναι 600 τεμάχια με τιμή διάθεση τα 3.50 ευρώ ή 3.30 στους νομούς μειωμένου ΦΠΑ.
Σε μικρό χωριό κοντά στην Θέρμη Αιτωλοακαρνανίας γεννήθηκε ο άγιος, εθνομάρτυρας και οσιομάρτυρας Κοσμάς ο Αιτωλός, το σχετικό γραμματόσημο του οποίου εικονίζεται στο δίφυλλο που περιέχει το φύλλο.

Δημήτρης Περδίκης  
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου