ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας

 
Κυκλοφόρησε στις 08.09.2017 από τα ΕΛ.ΤΑ έκδοση γραμματοσήμων με το ανωτέρω θέμα.
Η σειρά αποτελείται από 3 γραμματόσημα:

0.50 € Ελιά και μπαμπού                   100.000 γραμματόσημα
0.90 € Κοστούμια αρχαίου θεάτρου    500.000         
2.00 € Αρχαία θεατρική μάσκα         1.500.000
 
Επίσης κυκλοφόρησαν και δυο αριθμημένα μπλοκ που περιέχουν τα γραμματόσημα της σειράς σε 7000 τεμ. έκαστο (διατίθενται μόνο σε σετ συσκευασμένα και σε πολύ περιορισμένη ανά άτομο ποσότητα).
Ακόμα κυκλοφόρησαν φάκελοι Α’ ημέρας κυκλοφορίας και κάρτες μάξιμουμ, καθώς και σειρές σε συσκευασίες (απλά λευκώματα και τυποποιημένες σειρές.

Τα γραμματόσημα σχεδιάστηκαν από την Μυρσίνη Βαρδοπούλου και τυπώθηκαν στην Αθήνα από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε πολυχρωμία όφσετ και σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων.

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛ.ΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00. Θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών & ενημέρωσης Νίκος Παπάς και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli.

Σε αυτή την έκδοση βλέπουμε για μία ακόμα φορά η μεγαλύτερη αξία των 2 € να κυκλοφορεί στην μεγαλύτερη ποσότητα, η μικρότερη αξία των 0.50 € στην μικρότερη ποσότητα και η αξία των 0.90 € σε μία σχετικά μικρή ποσότητα των 500.000 τεμ. Όσο για τα 2 μπλοκ, καλλίτερα να αφήσουμε ασχολίαστη την ποσότητα στην οποία τυπώθηκαν.


Δημήτρης Περδίκης 
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου