Το καρναβάλι της Κύπρου


 
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν στις 20 Φεβρουαρίου 2019 μία σειρά δύο γραμματοσήμων αφιερωμένη στο Καρναβάλι.
Στην Κύπρο καρναβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις, όμως παραδοσιακά το καρναβάλι της Λεμεσού είναι ιδιαίτερο και σημαντικό.
Τα γραμματόσημα ονομαστικής αξίας € 0.41 (ποσότητα 110.000 τεμ.) και
€ 0.50 (ποσότητα 190.000 τεμ.) σχεδιάστηκαν από την Μελανή Ευσταθιάδου και τυπώθηκαν με λιθο – όφσετ σε μικρά φύλλα των 8 τεμαχίων έκαστο.
Η εκτύπωση έγινε από την Baltic Banknote High Security Printing. Αυτό αποτελεί έκπληξη για εμάς. Βέβαια και άλλες φορές στο παρελθόν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία είχαν επιλέξει οίκους στην Βρετανία και στο Μπαχρεϊν για την εκτύπωση των γραμματοσήμων, όμως αυτές ήσαν οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας πάντα ήταν στο απώτερο παρελθόν η εκτύπωση στην εταιρεία Ασπιώτη – Έλκα και στο πιο πρόσφατο η εταιρεία Ματσούκη. Οι λόγοι πολλοί και σημαντικοί.
Την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και το τακτικό «προσφυγόσημο». Υποχρεωτικό πρόσθετο τέλος € 0.02 υπέρ των προσφύγων αλλά, και ως μία υπενθύμιση πως το βόρειο τμήμα της μεγαλονήσου κατέχεται από το 1974 από την Τουρκία κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Από τότε η Τουρκία έχοντας αναγκάσει του Έλληνες κατοίκους να φύγουν πρόσφυγες στα ελεύθερα από τους Τούρκους εδάφη, έχουν ιδρύσει ένα κρατικό μόρφωμα στα κατεχόμενα παρόμοιο με αυτό που είχε ιδρύσει ο Χίτλερ μετά την συμφωνία του Μονάχου στην Τσεχοσλοβακία. Από τότε η Τουρκία κοροϊδεύει την διεθνή κοινότητα και την νομιμότητα. Όμως ο Χίτλερ μπόρεσε να κρατήσει το μόρφωμά του 5½ χρόνια, ενώ η Τουρκία κατέχει 44½ χρόνια!! Ως πότε.
Δημήτρης Περδίκης
 

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου