Νέα από τα Δωδεκάνησα



Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες διαμορφώθηκε ως εξής:

Καρανικόλας Νικόλαος Πρόεδρος
Πετρίδης Αντώνιος      Αντιπρόεδρος
Καβουκλής Γεώργιος   Γραμματέας
Αναμουρλής Χαράλ.    Ταμίας
Δημητρούλης Μιχαήλ  Κοσμήτορας
Περίν Γεώργιος           Μέλος
Παραής Ιωάννης         Μέλος

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο  έργο του νέου ΔΣ.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈


Το 2018 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση του Βασίλη Χατζηβασίλη, λαϊκού καλλιτέχνη από την Κάρπαθο. Οι ειδικοί λένε πως είναι ο Θεόφιλος του Νοτίου Αιγαίου. Η νεοϊδρυθείσα Φιλοτελική Ακαδημία Δωδεκανήσου για να τιμήσει τον καλλιτέχνη και την επέτειο κυκλοφόρησε στις 17.06.2018 μία σειρά 8 βινιετών, κατανεμημένων σε 2 φυλλαράκια των 4 τεμ. Η ποσότητα που εξεδόθη είναι 2.500 σετ. Οι βινιέτες εικονίζουν τον καλλιτέχνη, έργα του, καθώς και την καλλιτεχνική παρέμβασή του στο δημοτικό σχολείο, στο χωριό Διαφάνι στην Κάρπαθο. Μας ενημέρωσε για όλα αυτά ο ιδρυτής της ακαδημίας Γιάννης Κουρέλης.
Καλή είναι η ενασχόληση με τις βινιέτες, για τις οποίες υπάρχει τα τελευταία χρόνια ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα μετά την έκδοση και σχετικού καταλόγου. Το αντικείμενο αυτό όμως είναι «παραφιλοτελικό», ενώ το πραγματικό φιλοτελικό αντικείμενο είναι αυτό και μόνο το γραμματόσημο.
Η ονομασία του νέου σωματείου (Ακαδημία), δίνει ένα ιδιαίτερο βάρος σε αυτό και οι συντελεστές της πρέπει να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος αυτό. Φυσικά αυτό δεν είναι αδύνατο δεδομένου πως στο παρελθόν οι Ρόδιοι μπόρεσαν να σηκώσουν ακόμα και το βάρος ενός «Κολοσσού». Εξ άλλου στην Ιταλία, για παράδειγμα το φημισμένο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο δεν γίνεται σε κάποια μεγαλούπολη αλλά σε μία μικρή πόλη στα ΒΔ της χώρας.
Όμως η λέξη «ακαδημία» δείχνει πως πρέπει οι συμμετέχοντες της προσπάθειας, όχι μόνο να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στο φιλοτελικό γίγνεσθαι αλλά να παρουσιάσουν το φιλοτελικό αγλάϊσμα της χώρας μας με διεθνείς ακόμα προεκτάσεις. Αυτά όλα ελπίζουμε πως θα τα δούμε στο μέλλον.
Δημήτρης Περδίκης



Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου