Έκδοση για την MILANOFIL 2019



Στις 22 ως 23 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στον εκθεσιακό χώρο Superstudio, Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση με την ονομασία MILANOFIL 2019. Όπως αναφέρεται στην «Ειδική Εγκύκλιο» των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η έκθεση οργανώθηκε από τα Ιταλικά Ταχυδρομεία και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετείχαν με ένα περίπτερο.
Συνήθως οι φιλοτελικές εκθέσεις και μάλιστα οι διεθνείς, διοργανώνονται από κάποιον φιλοτελικό σύλλογο, συνήθως υπό την αιγίδα της FIP. Ας το παρακάμψουμε όμως αυτό για να εισέλθουμε στο κυρίως θέμα που είναι η έκδοση σειράς γραμματοσήμων και όχι οι «αναμνηστικές σφραγίδες ως η εγκύκλιος αναγράφει.
Η σειρά αποτελείται από 4 γραμματόσημα, ονομαστικής αξίας € 0.72 έκαστο, ενωμένα (se tenant). Σύνολο ονομαστικής αξίας της σειράς € 2.88. Κυκλοφόρησαν 2.000 σειρές. Οι σειρές διετέθησαν κυρίως συσκευασμένες σε presentation packs με τιμή πώλησης τα € 3.50. Τα 4 γραμματόσημα εικονίζουν τουριστικά τοπία της Ελλάδας: Σαντορίνη, Ελαφονήσι Χανίων, Μετέωρα και λίμνη Μεγάλης Πρέσπας. Είναι τυπωμένα σε γομμαρισμένο χαρτί καλής ποιότητας και είναι αρκετά καλαίσθητα. Ο πλεονασμός της αναγραφής Ελληνική Δημοκρατία, Ελληνικά Ταχυδρομεία, HELLAS, HELLENIC POST δυστυχώς εξακολουθεί και υφίσταται.

Τα γραμματόσημα διετέθησαν στο Μιλάνο όπου χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές αναμνηστικές σφραγίδες για την σφράγιση, μία για κάθε ημέρα.
Κυκλοφόρησαν 2.000 σειρές οι οποίες στην Ελλάδα άρχισαν να διατίθενται από την 2α Απριλίου 2019 από το φιλοτελικό γραφείο της Αθήνας και τα αντίστοιχα Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρών.
Κάποιος αδιευκρίνιστος αριθμός σειρών κόπηκαν και απεστάλησαν τα γραμματόσημα προς διάθεση στα αντίστοιχα κεντρικά ταχυδρομικά γραφεία όπου το εικονιζόμενο τοπίο βρίσκεται. Θήρας, Χανίων, Φλωρίνης, Καλαμπάκα.
Ο σχεδιαστής και ο εκτυπωτικός οίκος δεν ανακοινώθηκαν. Στο τρίπτυχο της συσκευασίας αναγράφεται όμως πως  οι φωτογραφίες προέρχονται από έκθεση της εταιρείας Huawei που πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.
Κατά τα άλλα ισχύουν και για αυτά τα γραμματόσημα όσα έχω στο παρελθόν πολλές φορές αναφέρει.
Ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Φιλοτελισμού, ο κ. Ευάγγελος Παπαχρήστος. Τον συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων του και ελπίζουμε πως επί των ημερών του η εκδοτική πολιτική γραμματοσήμων θα έλθει στον ίσιο δρόμο.
Δημήτρης Περδίκης  

Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου